Last news in Fakti

3 Юли, 2024 16:33 3 459 32

Словоблудство… без кабинет

  • парламент-
  • дпс-
  • пеевски-
  • избори-
  • желязков-
  • кабинет

ДПС вече не е това, което бе

Словоблудство… без кабинет - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Словоблудство… без кабинет. Гласуването на кабинета „Желязков“ предизвика дебати в парламента, но не по същество, а по принцип. Кандидатурата на Желязков за премиер не мина – 98 „за“, 138 „против“ и двама „въздържал се“. Няма премиер, няма и кабинет, но имаше прозноговорене. Просто да имат и да могат политиците нещо да кажат. Но не казаха нищо. За пореден път. Гледахме едно слобовблудство от парламента в продължение на над 3 часа. 3 часа ефир от Народното събрание, в които не се каза нищо съществено преди гласуването. Напълно загубен ефир. Защо и кому бе нужно това. Кому бе нужно хората да се измъчват с празнословните изказвания на политиците? И после защо хората не искали да гласуват. Е, за какво да гласуват? За словоблудството ли!? Омръзна. Въпросът е кой ще го оцени първи. Телевизиите можеше направо да включат гласуването, за да спестят мъките на зрителя. Но в името на България, дали ще има ли кабинет, кой ще води държавата… дайте директно да включим и парламевта. Че и гостите в студията не издържаха на словоблудството, просто дотегна.

А какво се случи

Едно голямо празнословие в парламента, при което всяка партия сваляше звезди, сякаш са залепени на тавана, какво са направили и колко са лоши другите. Протягат се и дърпат звезди, пък колкото паднат. Според едни, Денков се провъзгласил за академик, а той пък се похвали, че за 9 месеца направил повече от Бойко Борисов за 12 години. А крайният резултат какъв е – 50% спад на избирателите на ПП-ДБ. ГЕРБ-СДС пък се биха в гърдите, че са първи. И какъв е ефектът от това… Борисов заяви, че няма да подкрепи втория и третия мандат. Избори тогава! И какво от това. ДПС – въпреки раздорите в партията, обяви, че ще подкрепи всеки един мандат. Но… ДПС не е това, което беше (б.р. - виж снимката). Това бе едно от малкото гласувания, в които групата на ДПС не гласува единно. Имаше „за, имаше „против“, имаше и „въздържал се“. С думи прости, имаше такива, които не послушаха Пеевски. Дали това ще е проблем… Ще видим. Иначе за ДПС е все едно кой управлява. Вижда се по вътрешния министър Калин Стоянов. „Възраждане“ продължават да си искат референдум, а не кабинет. ИТН искат третия мандат, за да предложат експертен кабинет. „Величие“ разказаха кой какво е можел, но не е направил. И какво от това. Кое е новото във всичко това. Изобщо нещо ново има ли… в парламента освен това, че им плащаме заплатите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бонев

    64 6 Отговор
    Пеевски направи невъзможното, разцепи ДПС. Този човек където мине трева не никне.

    Коментиран от #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИНЖ1

    38 12 Отговор
    А какво да се обсъжда??? Кога ГРОБ са били нормална полит.партия, която има програма и си я изпълнява??? Пореден полит.проект на КГБ/ДС, който скоро ще изтече в канала. Само с купен и контролиран вот печелиха избори.

    Коментиран от #10, #17, #19

  • 5 Град Козлодуй

    22 7 Отговор
    Народе до Кога Така

    Коментиран от #16, #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мдааа

    40 3 Отговор
    Дебел метеорит удари ДъПъСъ, баааам! 🤣

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 сигнализатор

    26 14 Отговор
    браво на Величие, не предадоха избирателите си
  • 10 тато

    11 9 Отговор

    До коментар #4 от "ИНЖ1":

    тоя пъ го гони кгб-то по ъглите, ма боко си пие кафето с урсулата, то биява писти мозъци ма от опорки сте изплискали легените доволно, или троляк не до клатен?
  • 11 Тома

    15 4 Отговор
    За мен няма нищо загубено защото тези нито ги гледам нито слушам
  • 12 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    31 8 Отговор
    И така, великият победител в изборите ГРОБ получи червен картон! Честито и все така!
  • 13 Да бе

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    Мисля че дебел домус ги удари.
  • 14 Партио мила

    17 5 Отговор
    Голям успех на борбата на депутатите срещу двамата предатели и продажни дебелаци. Турците малко ме очудиха не бяха праволинейни в своята антибългарска покитика.
  • 15 Дебелия

    13 3 Отговор
    направо ги разби! Буквално!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Европеец

    6 11 Отговор

    До коментар #4 от "ИНЖ1":

    Винаги са имали програма и са я изпълнявали! ПП/продължаваме предателството/ са руска отломка от противниците на ЛУСТРАЦИЯТА в България ! Предателите си умират от кеф !
  • 18 Мафията си отива жалко за купения вот

    19 4 Отговор
    Делението на баницата ви провали или по точно алчността на двамата шишковци
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 А вторият мандат ще са едно

    17 1 Отговор
    14 депесари верни на Доган, 30 на Пеевски. Или играят театър за "Оскар" или се случват невероятни неща.

    Коментиран от #29

  • 21 Файърфлай

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Град Козлодуй":

    Логично и нормално.Щом те така,и ние така.Костов-2/3 -пълна победа-сатър за нас,Царо-2/3-пълна победа-сатър за нас.И днес стигнахме най-нормалното състояние в природата-на нарастващата ентропия,демек-10 души,20 мнения.
  • 22 Величие

    11 6 Отговор
    Не знам за вас, но аз съм си доволен как се държа парламентарната група на Величие днес. Доволен съм и от речта на Катинчарова: за пръв път някой постави въпросите на обикновения българин на дневен ред. Знам, че ще ми цвъкате минуси, но не съжалявам как гласувах и какви хора пратих в парламента. Доволен съм.
  • 23 Град Козлодуй

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Шано":

    Моля Нямате Елементарно Възпитание
  • 24 Абсурдистан

    8 2 Отговор
    Всеки има своите аргументи, но никой няма решение. Пълна политическа импотентност.
  • 25 Много готино заседание на....

    4 2 Отговор
    Народното събрание, не бях гледал до сега заседания, останах очарован от държавническото поведение на депутатите, туй грижа за гражданите, за техните проблеми и мъки, туй грижа за България, за икономиката и, за сигурността и, абе кво да ви кажа, вероятно ако и в други държави са гледали сто на сто ни завиждат, излезе един Байрям от ДПСто, един с голям тумбак, че като взе да разказва как на хората от неговият край улиците били кални, прашни и разбити, как горял от желание да ги оправи и асфалтира, чак се разплака човека, евалла на такива хора, имаше и критики ама градивни и приятелски, и леки захапвания но почти от любов, цареше дружески атмосфера, а Баце като представи кандидата за премиер и кабинета му всички ахнаха от възторг, дори и парламентарната група на ДПС се разцепи от кеф, такъв кабинет от такива доказани професионалисти няма из Европата, дори и най големите критици на евроатлантизма копейките на Костя го аплодираха възторжено и викаха... харашо... харашо, и накрая сред радостни възгласи, сканирания, ръкопляскания, прегръдки, целувки, псувни и закани правителство не беше избрано, и така аз пак не разбрах.... Коя е Мата Хари? 🤔
  • 26 анонимин

    6 2 Отговор
    Време е зеленчука от банкя да отиде за дълго в затвора!!!

    Коментиран от #31

  • 27 Ами да

    8 1 Отговор
    Така е, когато няма кой да признае, че с тази форма на псевдо демокрация е свършено! Мажоритарни избори, крайна мандатност в партиите и в държавните власти, истинско разделение на властите в държавата, ограничаване на участието на парламента в определянето на съставите на държавните власти и институции - само до правителството! Образователни, професионални и обществено морални критерии за Премиер, Председател на НС и Президент! Избирателни права само за грамотни с мин. основно образование, с писмен и говорим български! Директно избиране на областни съдии, прокурори и полицейски началници! И отзоваване при обществен рейтинг под 50%! Това за начало!
  • 28 Празни приказки

    6 1 Отговор
    Единственият, който си подритна трудовата книжка е Шиши. Дпс е етническа и религиозна партия, единството им е в антибългарското. Хубавото е, че ни спаси от правителство водено от човека с фалшивите бюлетини на Костинбродската афера.
  • 29 Което не разбра

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "А вторият мандат ще са едно":

    Да, гласували са да плащаме 40млд на Украйна.
  • 30 Нямаше празноговорене!

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бонев":

    Идват НОВИ избори и беше необходимо да си припомним от тази висока трибуна на НС, грешките на политици, които още не са стигнали до Съдебна зала. Поне да станат достояние до всички.
  • 31 Време е!!!

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "анонимин":

    Нашият Народ да спре подкрепата за ф@ши-зирани(к0пеийкин) и популистки Партии.
  • 32 лекуващ лекар

    1 0 Отговор
    ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“ нарочно засилват хаоса, за да могат да управляват още чрез служебното правителство, без да носят отговорност !!! Вече имат опита от сглобката, която беше прелюдия към хаоса !!!