30 Септември, 2024 13:02 666 22

10 популистки законопроекта, с които да спечелим изборите напролет

  • избори-
  • мерки-
  • закони-
  • самуил петканов-
  • прас прес

Затова подаряваме на партийците следните идеи, с които да вдъхновят всички към повече импулсивни емоции

10 популистки законопроекта, с които да спечелим изборите напролет - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Парламентът се разтури и ни очаква нов от същия тип. В него са нужни радикални идеи и законопроекти, които да трогнат сърцата на избирателите, за да се разместят електоралните пластове. Иначе ще продължим да си циклим и да тъпчем на едно място.

Затова подаряваме на партийците следните идеи, с които да вдъхновят всички към повече импулсивни емоции. Народът иска истинска броня от солидни закони.

Това коментира Самуил Петканов за "Прас Прес".

1. Закон за разкриване на всички видове агенти. Не са проблем само чуждестранните. Тези на Държавна сигурност все още не ги знаем всичките. Тези на ДАНС също е хубаво да ги знаем, за да дюдюкаме за недобре проследени пейджъри. Футболните агенти мътят главите на талантите за трансфери. Ето, агентите на недвижими имоти вече са се разкрили с видео признания неловко в соцмрежите. Всички трябва да правят такива.

2. Закон за правене на деца. Няма какво да се организират социални мерки, призивни кампании, да се осигурява среда, в която хората да се стимулират към разплод. Ако нямаш три деца - две години затвор (смесени полове, за да се случат деца в затвора), повишени данъци и нямане на право да се паркира на велоалея на аварийки само за малко.

3. Задължителен патриотизъм в училище. Сутрин дежурните издигат знамето, всички на двора изпяват химна. Физзарядка под формата на хоро. На обяд обсада на Цариград. В 12 клас на матура се допуска само с татуиран национален символ някъде по тялото.

4. Да няма домати и краставици в дюнера. Не става. Зеле и лук дава хрупкане и свежория. Доматите и краставиците дават само джвакане и се спихват от топлите неща, а топлите неща стават мокри и хладки. Пет години затвор за домати и краставици в дюнера.

5. Безплатно прасе на година за всяко домакинство. Държавата нищо не прави за Коледа за народа. А това е любим празник и всеки иска да го отпразнува подобаващо, независимо дали е теглил бърз кредит за блек фрайдей или е пропилял имането си на ротативки. Затова държавата трябва да подарява живи прасета на хората през януари, за да си ги отчуват до Бъдни ден. Да, може да се приеме и като изборна агитация това, затова може да се подарява и тиква и кето козуначе.

6. Таксуване на излизащите от България туристи. Всеки, който за празници или лятото отива на Гърция, да оставя по едни двайсет лева в държавната хазна. Със събраното се купуват ваучери за нощувка-две в родни хотели за всеки гражданин, така щото да се подкрепи българския туризъм.

7. Държавна автобусна линия до Одрин за пазарене на истински препарати и сапуни. Всички знаем, че там е по-евтино и са по-истински, но стана много скъпо да се пътува, така че ще е добре да се осигури обществен транспорт и до там.

8. Музикални поздрави не се отказват. Веднъж се живее и България трябва да стане място, където човек да се почувства добре и да се отпусне душичката. Какво, като сте в Софийската опера и искате да прекъснете Кармина Бурана с молба оркестърът да ви изсвири “Васко Жабата е на китарата”.

9. Държавните неспециализирани автомобили (т.е. което не е линейка, пожарна или БТР) да бъдат баничарки дачия. Не, защото този закон е лобистки за румънската автомобилопромишленост, но стига лимузини и коли за по 200 милиарда лева. В баничарката може да се носят още и провизии, гипс, бежанци.

10. Продажба на пенсионери на международните борси. България има застаряващо население, което може да се продаде на млади страни като Индия, Нигерия и Еквадор, където не са виждали стари хора. Ще им се радват, а и са по-топли страни, където ще е здравословно за нашенци да прекарат старините си, без да тежат на социалната ни система като воденични камъни и да гласуват за глупаци.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 3 Отговор
    Еврото вече не го и споменават грантоедите, понеже от Европа ви показаха чеврвения картон. Даже и парите за нелепата анимационна реклама спряха. Ганчо така и не вдяна, че на банкнотите пише на Кирилица, не в ногова признателност, а да четкосват руснака.
  • 2 Ето

    6 2 Отговор
    Това се получава , когато някой не може нищо да каже , но говори !
  • 3 Възвишен гласоподавател

    2 1 Отговор
    Забравяш че е най важно да се узакони седмичния прайд от Парламента до Президентсвото и обратно.
  • 4 така е

    6 0 Отговор
    Пеевски можел да купи между 80 и 120 000 гласа. Математиката показва, че за да влезе в парламента му трябват 80 хиляди при два милиона гласували, 120 000 при три милиона гласували или 160 000 при четири милиона гласували българи. ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ за да оставим купувачите на гласове да гледат парламента по телевизията.

    Коментиран от #5

  • 5 провинциалист

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "така е":

    Купуването и продаването на гласове са престъпление. Гласуването с цел намаляване на ефекта на купения вот е саморазправа, а саморазправата също е престъпление. Всъщност призивите за гласуване са призиви за узаконяване на ОПГ-тата.

    Коментиран от #6

  • 6 самомразправа

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "провинциалист":

    с кой?

    Коментиран от #7

  • 7 провинциалист

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "самомразправа":

    С купувачите и продавачи на гласове.

    Коментиран от #9

  • 8 Това в кой жанр е

    5 0 Отговор
    А бе, кой е примата, ние или автора на това опростачено списание.
  • 9 предлагаш

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "провинциалист":

    Предлагаш да ги оставим да си купуват гласовете, и да ходим за гъби в деня на изборите? За да получим за осми път от същото? Да не си Лена Бориславова случайно?

    Коментиран от #10

  • 10 провинциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "предлагаш":

    Предлагам компетентните органи да си свършат работата. Ако знаеш за конкретен случай на купуване на гласове - ходи да подаваш сигнал!

    Коментиран от #12

  • 11 Поръсен с джоджен

    0 3 Отговор
    В днешно време демокрацията в демокрацията си е краен фашизонизъм... Поне така мислят хората (журналисти и пропадащи политици) които дават мило и драго да спасят демокрацията ни; най-вече от злата демокрация.

    Коментиран от #13

  • 12 не се извъртай!

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "провинциалист":

    Предлагам хората да упражнят гражданското си право на глас и да излезнат да гласуват! Нито казвам за кого. Нито казвам Срещу кого.

    Коментиран от #14

  • 13 прав си

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Поръсен с джоджен":

    Радев вдигна юмрук и извика "Мутри вън. Ще си върнем държавата!" Те излязоха от дупките ... и той им я върна. Честито.
  • 14 провинциалист

    0 5 Отговор

    До коментар #12 от "не се извъртай!":

    Ти се извърташ. Предлагай хората да преценяват сами какво да правят!

    Коментиран от #15

  • 15 така ли

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "провинциалист":

    А аз какво предлагам? Да ги водя с гегата да гласуват ли?
    Междо другото, едно от ценните човешки качества е, човек да знае кога да се спре и замълчи.

    Коментиран от #16

  • 16 провинциалист

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "така ли":

    Цитирам: "ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ за да оставим купувачите на гласове да гледат парламента по телевизията." - т.е. под предлог саморазправа предлагаш узаконяване на ОПГ-тата.

    Коментиран от #17

  • 17 а ти предлагаш

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "провинциалист":

    Предлагаш да ги оставим да си купуват гласовете и да идем за гъби за да не им пречим да влезат в парламента. Добре ли съм те разбрал?
    Ако сам си вярваш и не си Лена, това твоето има класифицирано име. Казва се толерастия.

    Коментиран от #18

  • 18 провинциалист

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "а ти предлагаш":

    Самоцитирам се, за да ти опресня паметта: "Ако знаеш за конкретен случай на купуване на гласове - ходи да подаваш сигнал!"

    Коментиран от #20

  • 19 Някой

    0 0 Отговор
    Прекалено глупаво, за да е смешно. И към автора - следващият път се постарайте повече, имате потенциал.
  • 20 пак се извърташ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "провинциалист":

    Да се самоцитирам ли?

    Коментиран от #21

  • 21 провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "пак се извърташ":

    Хайде да те видим!
  • 22 така е

    1 0 Отговор
    Пеевски можел да купи между 80 и 120 000 гласа. Математиката показва, че за да влезе в парламента му трябват 80 хиляди при два милиона гласували, 120 000 при три милиона гласували или 160 000 при четири милиона гласували българи. ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ за да оставим купувачите на гласове да гледат парламента по телевизията.