1 Октомври, 2024 13:01 904 16

Парламентарната ни (псевдо) демокрация и трагедията с изоставените бебета

  • антон гицов-
  • изоставени-
  • деца

Хей псевдосоциалисти, гербери, паветнокрасиви, дерибеи- милионери и всички други устремили се да ни управлявате, не ви ли гризе съвестта за тези изоставени бебета, докато се боричкате около трапезната маса?

Парламентарната ни (псевдо) демокрация и трагедията с изоставените бебета - 1
Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проф. Лъчезар Гроздински, председател на Националното дружество по ангиология и флебология пише в коментар: „Парламентарната демокрация у нас е една голяма измама“.

„Партиите, казва той, се борят помежду си за власт и пари, за това кой да отчупи по-голямо парче от баницата. А баницата са нашите пари, които или отиват на вятъра или са ограбени”.

А ето едно съобщение в медиите: Бебе е изоставено край контейнер за боклук край Айтос и сега се намира в болница в Бургас. А годишно в Бургас се изоставят 50 деца. Бебетата живеят в болницата два месеца и повече, докато бъдат настанени в приемни семейства. Но липсват достатъчно приемни семейства в Бургас и региона. Според лекарите животът в болницата не се отразява добре на едно здраво доносено бебе.. Проблемът съществува от момента, в който бяха закрити домовете за изоставени деца, изтъкват още от бургаската болница.

Както е известно през 2012г. при управлението на Бойко Борисов се прие нов закон за затварянето на всички домове за деца, лишени от родителски грижи. Проблемът с изоставените деца щял да се реши чрез осиновяване. Та ето как е (не )решен и досега. Всяка година в страната ни около 2000 новородени деца са изоставяни от родителите им.

Хей псевдосоциалисти, гербери, паветнокрасиви, дерибеи- милионери и всички други устремили се да ни управлявате, не ви ли гризе съвестта за тези изоставени бебета, докато се боричкате около трапезната маса?


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор
    Политик и СЪВЕСТ🤔🤔🤔
  • 2 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Само след 40 годинки, Робът овца се е усетил лекинко!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Как да те боли апендицит, когато оперативно ти е отстранен 🤔
  • 4 Русофил Москва е 3ти Рим и 4 няма да има

    8 0 Отговор
    Това не е кликабелна тема за жълтопаветриците. Боли Ги.... Ура за България. Теса като гос пъдарите си. Всичко правят само за пари...
  • 5 Факти

    5 1 Отговор
    Когато нямаше "димукрация" и държавата се грижеше за младите семейства имаше десетки сиропиталища с хиляди изоставени деца в тях.
  • 6 Отглеждането на дете

    3 1 Отговор
    в институция няма как да му се отрази благоприятно.Но тук темата е изместена върху това,че болницата не е социална институция.Темата би трябвало да бъде защо в България се изоставят деца в XXI век,и то до боклука.Причини???
  • 7 На коптора да им

    3 1 Отговор
    Да ви пишкам на атлантическия коптор.
  • 8 Слава на Евроатлантическа България

    6 4 Отговор
    За разлика от НРБ, през "светлата" евроатлантическа демокрация родителите не могат да се грижат за децата си и ги зарязват на улицата.
    Днес нямаме социална политика, но спокойно, имаме БАНАНИ. В изобилие.

    Коментиран от #13

  • 9 Тома

    4 0 Отговор
    Голям та шак са когато говорят за демографска криза депутатите.Само да попитаме къде отиват детските надбавки на всяко българско дете.Направиха си закон ако минеш над облагаемия доход родителите да не получават пари което само в България е така.
  • 10 Мафиотската Д-ва

    1 3 Отговор
    Ей до там ни докараха Партиите в сегашното НС.Всичките до една, дето са сега там.Геноцид та дрънка.
    То в началото бяха самозапалвания...що годе дигнаха стандарт, колкото да няма самоубийства и запалени, но да започнат младите да си изхвърлени децата.И говорят за демографията наглеците.Като изключим ония 30% дето гласуват, за което мафията им позволява по голям стандарт, да се чуди човек, как има смели хора-българки и българи, които да се решат да имат деца.

    Коментиран от #15

  • 11 истина ти казвам

    4 0 Отговор
    Даже не си направих труда да прочетъ статията.Спрете помощите за паразитите команчи и работата ше се управи! Да се знае, все пак такова избори се задават,поредните!!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 ббрр

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "истина ти казвам":

    Ей го още един от партийния актив на 30-те процента, дето гласуват и дето мафията му дава ВИСОКА заплата с крадените от Бюджета и Европейски пари.
  • 13 Не ти върви пропагандата

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Най-социалните държави са там, където никога не е имало социализъм. А при социализЪма много жени правеха криминални аборти и някои загубиха живота си. А други се тровеха с хинин ли, нещо такова беше, за да го махне и после домовете пълни с увредени деца. Или си млад и не знаеш, или все си вървиш на контра. Сега поне не се поставя клеймото върху жените, решили сами да отгледат децата си.
  • 14 Христо

    4 0 Отговор
    В България е забранено да се изоставят кучета и котки, но не и деца.

    Родителите трябва да поемат отговорност за децата си, а не да ги подхвърлят други да ги отглеждат.

    Ако ги изхвърлят като тия дечица - да са подсъдни за застрашаване на живота им.

    Дори децата да ги поемат социални грижи или приемни семейства - родителите да плащат издръжка, както е в други държави по света.

    Откъде накъде като някой не му пука да ползва контрацептиви, от нашите данъци да му гледаме детето.
  • 15 Христо

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мафиотската Д-ва":

    Ти имаш много идеалистична представа за тия, дето си изхвърлят децата.

    И при социализма ги имаше, хиляди деца се изоставяха.

    А защо не ги осиновяват всички - поради определени техни характеристики, в повечето случаи
  • 16 Тъп Народ Слаба Държава!

    1 0 Отговор
    Тъп Народ Слаба Държава!

    Стани! Гласувай! И Ги Измети от Сцената!