Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 11:03 13 520 10

Мистерия след разстрела на Къро

  • къро-
  • убийство-
  • мистерия

Сръбската версия е водещата, но не е единствената, която се проверява. Разследват се няколко престъпни банди, занимаващи се с трафик на дрога и поръчкови убийства

Мистерия след разстрела на Къро - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Трите деца на разстреляния в ЮАР, заедно със съпругата си Гергана Кочанова мафиотски бос Красимир Каменов – Къро, са се прибрали тайно в България преди няколко седмици. Това разкрива запознат от посолството на България в Претория, цитиран от в. "Уикенд".

Според думите му операцията по изпращането на невръстните наследници на ликвидирания висаджийски бос у нас е била пазена в секретност поради опасения за сигурността им.

Децата на Красимир Каменов – Къро и на носителката на приза „Мис България 2007“ Гергана Кочанова са поверени на грижите на сестрата на мафиотския бос, която живее в София.

Възможно е впоследствие наследниците на Къро да бъдат изпратени в САЩ, като има постъпило искане от родителите на Гергана Кочанова те да се сдобият с американски визи и да бъдат изпратени да живеят до навършване на пълнолетие в Америка, но процедурата все още не в завършена изцяло. Красимир.

Каменов, съпругата му Гергана, детегледачката им и бодигардът на мафиотския бос бяха показно ликвидирани на 25 май т.г. от отряд наемни убийци, нахлули с взлом с брониран микробус в имението на Къро в Кейптаун предрешени като агенти на ДЕА – американската служба за борба с наркотрафика.

Бруталната четворна екзекуция шокира даже полицейскит власти в Кейптаун, отдавна свикнали да броят труповете в престъпния мегаполис. За щастие кървавата акция не застигна трите деца на Красимир Каменов, които в този момент са били на училище.

След разстрела на Къро и съпругата му общинските власти в Кейптаун засекретиха местонахождението на наследниците на Каменов, които са съответно са на 14, 11 и 9-годишна възраст. Според източник от посолството на България в Кейптаун децата са прекарали З месеца в кризисен център, като са били поставени под постоянна охрана.

Неотдавна децата са били изпратени в България, като неофициално се твърди, че те са отпътували от ЮАР с чужди лични данни и е придружавани от полицейски представител.

„Има постъпило искане от родителите на застреляната съпруга на Каменов – Гергана Кочанова, децата да се сдобият с американски визи и да бъдат изпратени да живеят до навършване на пълнолетие в Америка“, споделя запознат със ситуацията.

Според думите му процедурата е възможна заради наличието на американски паспорт на първородния син на Къро – 14-годишният Красимир. Той се роди на 11 август 2009 г. в Чикаго и според законите на Америка е пълноправен гражданин на САЩ.

Не така обаче стои въпросът с другите две деца на мафиотския бос и Гергана Кочанова. Те са родени в Южна Африка и разполагат с българско гражданство. Твърди се, че докато са в България, трите деца на Красимир Каменов ще бъдат постоянно наблюдавани от федерални агенти на САЩ, което потвърждава мълвата, че Каменов е сътрудничил на властите в Америка по разкриване на международна престъпна група за наркотрафик, закриляна от политици и мастити полицаи и прокурори в България.

Същевременно разследването на убийството на Красимир Каменов в ЮАР продължава, но до този момент полицейските власти не са стигнали до конкретни данни, уличаващи поне физическите извършители на четворната мафиотска екзекуция.

Разследвани са 3 криминални банди, действащи на територията на Кейптаун, като основната версия на разследващите е, че Каменов е ликвидиран от сръбски наемни убийци заради избухнал конфликт между него и представители на Земунския клан, действащ в Южна Африка.

Твърди се, че сърбите са ликвидирали Каменов и семейството му заради кървава война за контрола върху трафика на кокаин, която се води през последните 2-3 години между няколко престъпни групировки в ЮАР. Разследващите в ЮАР все още търсят връзката между убийството на Къро и екзекуцията на българина Анджело Димов и съпругата му Незабравка, които бяха открити застреляни в дома си край Кейптаун през февруари 2018 г.

„Сръбската версия е водещата, но не е единствената, която се проверява. Разследват се няколко престъпни банди, занимаващи се с трафик на дрога и поръчкови убийства. Сред заподозрените са и представители на албанска мафиотска групировка, както и членове на южноафрикански наркосиндикат“, твърди столичен криминалист, който е в течение с работата на колегите си от Кейптаун.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    28 0 Отговор
    И разбира се плащаме ние нали?!
    Щото мафиотското семейство бедни като църковни мишки.......

    Коментиран от #8

  • 2 АБВ

    20 0 Отговор
    Трябва още трупове на мафиоти само така може нещо да се постигне
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 0 Отговор
    "Трите деца на разстреляния в ЮАР, заедно със съпругата СИ Гергана ..."

    🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 0 Отговор
    таА наша Мара как ли е завършила
    журналистика в столицата
    🤔 🤔 🤔 🤔

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Бай Лисан

    22 6 Отговор
    " Твърди се, че докато са в България, трите деца на Красимир Каменов ще бъдат постоянно наблюдавани от федерални агенти на САЩ"

    Чий го дирят федерални агенти на ФАЩ в България?
    Айде, ч.и.б.а. оттука!
  • 6 Сталин

    20 2 Отговор
    А тези които за разследвани за наркотици в България от американските власти , случайно да са в Магнитски и в правителството на България ,значи ЦРУ събират компромати от криминали и бизнесмени в България и после ги слагат на власт компрометираните да работят за интереса на Сащ,питайте Галя- координатора на агентурата на Сащ в България
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Умен по цялата глава

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Проблема е ,че всички ги наричат Мафиотски босове,а никой не им разследва придобитото Имущество и Финанси от Престъпната дейност...И е така от 91 ва година...Никой в България,разбира се..
  • 9 И аз

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    от сутринта се чудя, как ? Напоследък пише така както си говори . А местойменията не са нейната стихия. Този урок по граматика очевидно е пропуснала.
  • 10 Меджеди Вескова

    2 0 Отговор
    В ЮАРската преса пише застреляните българи в квартал Бергвилет НАЙ-вероятно заради връзка на собственика с БИТ КОЙН ИЗМАМИ за милиарди в съръжие с Криптокралицата РУЖА 1КОЙНа
    Ква ДЕА ки 5 ранда