Last news in Fakti

4 Юли, 2014 12:00 1 243 0

Световното се завръща тази вечер

  • германия-
  • франция-
  • мондиал 2014-
  • бразилия-
  • колумбия

Предстоят драматични 1/4-финали

Световното се завръща тази вечер - 1
Снимка: БТА/АР

Няколкото почивни дни без Мондиала се оказаха дори освежаващи, но сега феновете на най-популярната игра искат своята доза адреналин. Тази вечер Световното се завръща с два страхотни сблъсъка от 1/4-финалната си фаза.

Днес от 19,00 часа колосите на Стария континент Франция и Германия се изправят един срещу друг в сблъсък на "Маракана".

И двата отбора заеха първото място в своите групи. На осминафиналите французите постигнаха категоричен успех с 2:0 над Нигерия, а немците играха продължения срещу Алжир за 2:1. Решението на Йоаким Льов да даде почивка на най-добрия си защитник Матс Хумелс и халфа Сами Кедира можеше да изиграе лоша шега на Бундестима, ако не беше гола на Месут Йозил в 119-ата минута.

Седем от германските национали се оплакаха от симптоми на грип преди мача с "петлите". С днешна дата те са възстановени и няма да имат проблеми с участието в срещата.

Наставникът на Франция няма проблеми с контузени или наказани футболисти и ще може да разчита на най-добрия си състав. От историческа гледна точка французите имат предимство в 25 мача с Германия. Те са спечелили 11 срещи, 8 са загубили, а 6 са завършили наравно. Специалистите обаче сочат немците като фаворити за класиране на полуфинала.

Вторият четвъртфинал ще бъде не по-малко интересен и противопоставя два от грандовете на Южна Америка. В 23,00 часа домакинът Бразилия приема Колумбия, който гази всичко по пътя си на Мондиала.

В основата на успеха на "Лос Кафетерос" е съотборникът на Димитър Бербатов в Монако - Хамес Родригес. 22-годишният талант е голмайстор на турнира с 5 попадения, а може да се похвали и с 2 асистенции. Той е активно подпомаган от крилото на Фиорентина Хуан Куадрадо (2 гола и 5 асистенции).

Бразилия съвсем не убеди с играта си, че заслужава да триумфира с титлата. Още на старта "кариоките" бяха побутнати от реферите срещу Хърватия (3:1) и последва ялово равенство с Мексико (0:0). В осминафиналите бразилците станаха първият отбор, класирал се след изпълнения на дузпи срещу Чили (3:2).

Всички надежди на домакините лежат върху гърба на Неймар. Нападателят показва, че е във форма с 4 гола, но същото не може да се каже за Хълк и Оскар, които са бледо подобие на себе си. Селекционерът Луиш Фелипе Сколари няма да може да използва наказания Луис Густаво в средата на терена.

Победителят от двубоя Бразилия - Колумбия в полуфиналите ще се изправи срещу победителя от сблъсъка Франция - Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА