Last news in Fakti

6 Юли, 2014 10:19 630 0

Сабейя: Меси е като вода в пустинята

  • сабейа-
  • лионел меси-
  • вода в путинята

Неговуият тим се наложи над Белгия с 1:0 в мач пт четвъртфиналната фаза на Мондиала

Сабейя: Меси е като вода в пустинята - 1
Снимка: АП/БТА

Звездата на Аржентина и Барселона Лионел Меси е като вода в пустинята за аржентинския национален отбор, категоричен беше селекционерът Алехандро Сабейя след победата на неговия тим с 1:0 над Белгия в мач от четвъртфиналите на световното първенство в Бразилия. Нападателят на Барселона не вкара гол, но игра добре.

"Меси игра много добре. Футболът не се състои само в бележенето на голове. Един играч трябва да владее топката, да увлича по трима опоненти и след това да намира свободните си съотборници с прецизен пас. Точно това правеше Меси. Всеки момент, в който той владееше топката, за нас имаше потенциална ситуация за гол. Въпреки че не вкара, неговото влияние върху мача беше много голямо. Един такъв двубой може да бъде погледнат в много аспекти, освен в отбелязването на голове. Меси е играч, който рядко греши. Меси е като вода в пустинята за Аржентина", каза Сабея след мача.

"Не само Меси, а всички наши играчи направиха перфектен мач. Щастлив съм, защото чакахме цели 24 години, за да бъдем в челната четворка на световния футбол. Не бива сега да празнуваме, защото трябва да пестим енергия. Играхме продължения срещу Швейцария и четири мача в най-големите жеги по обед. Сега следва възстановяване, а после ще мислим за полуфиналите", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА