Last news in Fakti

9 Юли, 2014 12:22 2 000 0

В какво се корени успехът на Холандия?

  • холандия-
  • мондиал 2014-
  • луис ван гаал-
  • успех

Талантливи футболисти, опитен треньор, самочувствие!

В какво се корени успехът на Холандия? - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

В дните преди началото на световното първенство в Бразилия никой не даваше шанс на Холандия за златните медали.

Робин ван Перси изпрати разочароващ сезон във Висшата лига, бе преследван и от контузии. Клаас-Ян Хунтелаар не игра за „оранжевите“ от август до май заради травма на коляното, а Кевин Стротман се контузи в мач от италианската Серия „А“ и отпадна от сметките за мондиала.

Треньорът Луис ван Гаал пък извика 16 нови имена в Бразилия, непознати за широката общественост. Самият наставник отписа „оранжевите“ пред старта на мондиала: „Има 8-10 отбора, които са по-добри от нас. Шансовете ни да играем четвъртфинал са 20%“, бе казал тогава холандският селекционер.

Всичко обаче се обърна с главата надолу още във втория ден на световното, когато холандците прегазиха настоящия световен шампион Испания с 5:1 и загатнаха на какво са способни.

На какво се дължи обаче този успех? В модерния футбол всеки е запознат с качествата на съперника си – знае силните и слабите му страни до болка. Холандия обаче изненада с един непознат състав, който се различаваше коренно от този, достигнал финал през 2010 година, пише Goal.com.

С десетина футболисти, дошли от енигматичната Ередивизи, холандският национален отбор веднага бе сложен в графа „аутсайдер“. С играчи като Яспер Килесен, Стефан де Вриж, Бруно Мартинс Инди и Дейли Блинд „оранжевите“ не бяха приемани на сериозно – поне на хартия!

На терена обаче холандците играха с пълна вяра в способностите си, играха със самочувствие и класа. Треньорът Луис ван Гаал пък не се притесни на няколко пъти да сменя схемата на игра в зависимост от ситуацията, което се оказа решаващо за прекрасното представяне на т има.

Сега предстои тежък полуфинален сблъсък с Аржентина. Едно е сигурно обаче – дори Холандия да отпадне, този тим разполага с прекрасни млади играчи, които със сигурност няма да са непознати на следващия голям форум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА