Last news in Fakti

6 Август, 2014 08:30 1 717 0

Топ 10 на най-скъпите трансфери през това лято

  • класация-
  • трансфери-
  • 10-те най-скъпи-
  • трансферен прозорец-
  • луис суарес-
  • хамес родригес

Седем от десетте топ трансфера до момента са осъществени от английски тимове

Топ 10 на най-скъпите трансфери през това лято - 1
Снимки: БТА/ AP

Въпреки че остава близо месец до края на летния трансферен прозорец, някои от големите отбори в Европа вече подсилиха редиците си с нови звездни покупки.

Границата от 80 милиона евро на два пъти бе премината до този момент, а някои от големите риби все още не са казали финалната си дума. Шефовете на Манчестър Юнайтед ясно изразиха желанието си отново да спечелят титлата във Висшата лига, заявявайки, че имат неограничени средства на трансферния прозорец.

Безспорно номер 1 в класацията е трансферът на уругвайския нападател Луис Суарес от Ливърпул в Барселона за 88 милиона евро. Голмайсторът в първенството на Англия за миналия сезон ще се присъедини към компанията на Меси и Неймар – несъмнено Барса ще изглежда заплашително!

На второ място е трансферът на Хамес Родригес от Монако в Реал (Мадрид) за 80 милиона евро. Колумбиецът стана голмайстор на световното първенство в Бразилия, а фланелката на Реал с името му се купува като топъл хляб от феновете на „белия балет”.

На трето място в класацията за най-скъпи трансфери до момента е този на Давид Луис от Челси в ПСЖ. Французите платиха 49.5 милиона евро за правата на защитника, припомня Goal.com. На четвърто място се нарежда Диего Коща, който от новия сезон ще играе във Висшата лига. Челси даде 44 милиона на Атлетико (Мадрид) за нападателя.

На пето място в класацията се нарежда Алексис Санчес. Арсенал платиха 40 милиона евро на Барселона за чилиеца, от когото се очаква да поведе „артилеристите” към челните позиции на Острова през новия сезон, който започва в средата на август.

Шестият трансфер в класацията е този на Люк Шоу, за когото Манчестър Юнайтед дадоха 37.8 милиона евро. Следват трансферите на Андер Ерера, Сеск Фабрегас, Ромелу Лукаку и Адам Лалана.

Прави впечатление, че седем от десетте топ трансфера са направени във Висшата лига на Англия, два в испанската Примера дивисион и един във Френската лига 1. Италианските и немски тимове поне за момента не харчат гръмки суми за нови попълнения.

Вижте пълната класация на 10-те най-скъпи трансфери до момента:

1. Луис Суарес – от Ливърпул в Барселона за 88 милиона евро
2. Хамес Родригес – от Монако в Реал за 80 милиона евро
3. Давид Луис – от Челси в ПСЖ за 49.5 милиона евро
4. Диего Коща – от Атлетико в Челси за 44 милиона евро
5. Алексис Санчес – от Барселона в Арсенал за 40 милиона евро
6. Люк Шоу – от Саутхемптън в Манчестър Юнайтед за 37.8 милиона евро
7. Андер Ерера – от Атлетик (Билбао) в Манчестър Юнайтед за 36.5 милиона евро
8. Сеск Фабрегас – от Барселона в Челси за 36 милиона евро
9. Ромелу Лукаку – от Челси в Евертън за 35.3 милиона евро
10. Адам Лалана – от Саутхемптън в Ливърпул за 31.5 милиона евро


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА