Last news in Fakti

21 Август, 2014 18:32 571 0

Гуардиола: Приоритетът ни е Бундеслигата

  • хосеп гуардиола-
  • байерн-
  • приоритет-
  • бундеслига

Испанецът заяви, че титлата от немското първенство е най-ценният трофей

Гуардиола: Приоритетът ни е Бундеслигата - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Треньорът на Байерн (Мюнхен) Хосеп Гуардиола заяви, че основният приоритет на тима през новия сезон ще е защита на титлата от немската Бундеслига.

През миналия сезон баварците финишираха на 19 точки пред втория Борусия (Дортмунд), но бяха „шамаросани“ от Реал (Мадрид) на полуфиналите в Шампионската лига. Според испанския наставник Байерн трябва да съсредоточи усилията си в местното първенство, а не в търсене на шеста „ушата“ купа.

„Бундеслигата е основният ни приоритет. Това е най-ценният трофей. Ще работим всеки ден за него“, сподели пред журналисти 43-годишният треньор.

Гуардиола предвиди труден старт на сезона, имайки предвид контузията на Франк Рибери и още няколко други футболисти. „Не сме в най-добра форма. Трябва да намерим решение. Трябва да тичаме, тичаме, тичаме и да играем задружно, със страст. Следващите няколко месеца ще са много трудни“, сподели още наставникът на отбора.

Утре Байерн започва защитата на титлата си с домакинство на Волфсбург в среща от първия кръг на немското първенство. След това шампионите ще играят с Шалке и Щутгарт. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА