Last news in Fakti

8 Септември, 2014 01:06 1 927 0

Португалия с издънка на старта на квалификациите

  • португалия-
  • албания-
  • квалификациите

Албания наказа тима на Кристиано Роналдо

Португалия с издънка на старта на квалификациите - 1
Снимка: БТА/AP

Албанският национален отбор по футбол нокаутира фаворита в група "I" на европейските квалификации - Португалия.

Балканците спечелиха с 1:0 като гости на иберийците на стадион "Мунисипал де Авейро".

Малко оправдание за домакините бе фактът, че не можеха да разчитат в този мач на голямата си звезда Кристиано Роналдо, който пропусна срещата заради контузия. Единственият гол пък бе дело на Беким Балай в 52-ата минута.

Иначе Португалия има за какво да съжалява в мача. Домакините се скъсаха да пропускат пред вратата на съперника. Само два удара обаче попаднаха в очертанията на вратата на Албания, докато останалите бяха встрани. В същото време Албания показа страхотна успеваемост в предни позиции. С първия от общо двата си удара по посока на Руи Патрисио гостите се добраха до успеха.

В 52-ата минута Роши напредна по дясното крило и центрира за Балай, който от воле отбеляза прекрасно попадение, с което донесе и трите точки на своя тим.

Така Албания тръгна уверено в квалификациите, докато Португалия тепърва ще трябва да се съвзема от това изненадващо поражение.

Ето и разбора от останалите квалификационни мачове за Евро 2016, които се изиграха късно вечерта:

Днес се изиграха първите европейски квалификация за предстоящия шампионат през 2016 година. Дания - Армения (2:1), Грузия - Ейре (1:2) и Унгария - Северна Ирлания (1:2) дадоха начало на квалификационните групи. Първият гол бе дело на Ейдън Макгийди в 24-ата минута, когато Ейре поведе в Тбилиси. Торнике Окриашвили със страхотен гол изравни в 36-ата минута, но втори гол на Магийди в 90-ата Ейре стартира с важна победа.

В Копенхаген Дания обърна Армения с 2:1, а същото стори и Северна Ирландия с Унгария, но в Будапеща, след като домакините поведоха в 75-ата минута.

Гибралтар записа тежко поражение с 0:7 от Полша в дебюта си в евроквалификациите, а голямата сензация на вечерта поднесе Албания, която победи Португалия с 1:0 като гост.
Световният шампион Германия трудно спечели с 2:1 над Шотландия, а Румъния надигра с 1:0 Гърция като гост. Финландия пък обърна Фарьорски острови с 3:1 също като гост.

Финалите във Франция ще са първите с цели 24 участника, което увеличава шансовете на България да се класира на форума. "Лъвовете" са в група с отборите на Италия, Хърватия, Норвегия, Азербайджан и Малта. За финалите на френска земя се класират първите два тима в крайното класиране на всяка група, както и най-добрият трети. Всички останали трети ще играят бараж за попадане на Евро 2016.

Този квалификационен цикъл предлага и друго нововъведение. Първите мачове ще се играят в рамките на три дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА