Last news in Fakti

11 Септември, 2014 18:57 820 0

Капело: Челси или Байерн ще спечелят ШЛ

  • капело-
  • челси-
  • байерн мюхен-
  • шампионска лига

Селекционерът на Русия заяви, че Наполи не трябва да се отписва в Серия А

Капело: Челси или Байерн ще спечелят ШЛ - 1
Снимка: БТА/АР
Селекционерът на Русия Фабио Капело коментира събитията в европейския и италианския клубен футбол пред микрофоните на „Скай Спорт“ и даде прогнозите си за развитието на надпреварата в ШЛ и Серия А.

„Барселона се подсили много сериозно на трансферния пазар. Присъствието на човек като Суарес е страхотен плюс за тях. Тримата с Меси и Неймар ще направят невероятно трио. Би било идеално, ако те участват и в защитната фаза на гирата. Суарес го прави, но другите двама не са толкова усърдни. Но все пак в Шампионската лига за мен основни фаворити са Байерн и Челси, макар че испанските клубове си остават изключително опасни. „Честно казано, Ювентус и Рома отстъпват на най-големите, макар че Атлетико М доказа, че мотивацията и волята за победа могат да те изстрелят нагоре“, коментира италианецът.

„Що се касае до Серия А, пожелавам на Милан да се завърне в Европа. Индзаги се справя добре и промени настроението в отбора, но ако не разполагаш с достатъчно класни футболисти, има определен таван, след който не можеш да направиш нищо повече“, отбеляза някогашният треньор на росонерите. „Ювентус и Рома имат най-големи шансове за скудетото заради големия си потенциал, но не бих отписвал и Наполи. Те са ядосани от отпадането от Шампионската лига и това може да ги мотивира допълнително.“

Капело не пропусна да поднесе комплиментите си на новия селекционер на Италия Антонио Конте, но го предупреди, че го чакат големи трудности: “Проблемът на селекционера е, че не работи всеки ден със своя отбор. Сега Италия изигра два мача за няколко дни, но ще се върне на терена чак след един месец и ще трябва да започне на практика от нулата. В клубния футбол работиш всекидневно с играчите и имаш възможност да внасяш корекции, докато в националния отбор естеството на работата ти се различава съществено.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА