Last news in Fakti

21 Септември, 2014 17:30 1 167 0

Лестър разплака Юнайтед след 8-голов трилър

  • лестър-
  • манчестър юнайтед-
  • висша лига

За 21 минути през второто полувреме Лестър вкара четири гола

Лестър разплака Юнайтед след 8-голов трилър - 1
Снимка: БТА/ AP

Лестър победи Манчестър Юнайтед с 5:3 в среща от петия кръг на английската Висша лига. Двубоят на „Кинг Пауър Стейдиъм” несъмнено може да кандидатства за мача на сезона на Острова.

„Червените дяволи” откриха резултата в 13-ата минута – Фалкао напредна по фланга и подаде по прекрасен начин към Робин ван Перси, който с глава вкара втория си гол от началото на сезона в английското първенство. Три минути по-късно звездната покупка на Юнайтед Анхел Ди Мария удвои резултата с красив прехвърлящ удар.

Домакините от Лестър обаче не се предадоха и върнаха едно попадение още в следващата атака. В 17-ата минута Леонардо Улоа прати топката във вратата на Де Хея след точен удар с глава. Второто полувреме започна с натиск на гостите, който даде своя резултат в 57-ата минута. Анхел Ди Мария стреля по земя, а Андер Ерера отклони с пета топката, която се озова във вратата на Каспер Шмайхел.

От този момента нататък на терена имаше само един отбор. „Сините”  върнаха едно попадение в 62-ата минута, в която се разписа Нюджънт от дузпа. В 64-ата минута Естебан Камбиасо изравни след точен удар от наказателното поле, а в 79-ата минута Джейми Варди даде преднина на Лестър след светкавична контраатака. В 83-ата минута Улоа вкара втори гол от дузпа, с което окончателно уби интригата в срещата.

„Червените дяволи” завършиха двубоя и с човек по-малко заради червения картон на Тайлър Блекет в 83-ата минута. Лестър нанесе втора загуба на Луис ван Гаал и компания от началото на сезона във Висшата лига.

В другата среща от кръга, играна по това време, Уест Бромич Албиън победи като гост Тотнъм с 1:0. Джеймс Морисън бе автор на единствения гол в мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА