Last news in Fakti

30 Септември, 2014 13:32 1 014 0

"AS" обърка името на Лудогорец

  • "as"-
  • лудогорец-
  • домусчиев

Клубът започнал похода си към към Европа с едва 25 хил. евро

"AS" обърка името на Лудогорец - 1
Снимка: БТА/АР

Швфът в Лудогорец Кирил Домусчиев бе потърсен за интервю от мадридския ежедневник "As", в навечерието на сблъсъка с европейския шампион Реал (Мадрид).

Бизнесменът разкрива интересни подробности за началото на проекта, които досега бяха известни на малцина в България. Той е поставил началото на европейския поход с капитал от едва 25 000 евро. Лошо впечатление обаче прави, че испанските журналисти са объркали името на българския първенец - Лудогорест.

"Лудогорец съществува от 1945 година и предимно играеше във втора или трета дивизия. През сезон 1999/2000 тимът фалира. През 2001 г. група ентусиасти започнаха от нулата, като идеята им беше да работят с младежи и деца. Така аз самият се запознах с проекта Лудогорец. Първо инвестирах 25 000 евро, за да помогна. После, когато влязоха в "Б" група ме потърсиха, защото се нуждаеха от по-голям бюджет в размер на 250 000 евро", разказа Домусчиев.

"Така през 2010/11 вече бяхме в групата на майсторите. Аз и брат ми започнахме да следим от какво се нуждаят в клуба и организирахме целия процес по много професионален начин. Три поредни години сме шампиони. Първата година направихме требъл, а през миналия сезон повторихме този успех. Такъв случай няма аналог в историята. През миналата кампания играхме в Лига Европа и отпаднахме на осминафиналите от Валенсия", каза още той.

Кирил Домусчиев не скри, че бюджетът на "орлите" е 6 милиона евро, което е в пъти по-малко от останалите тимове в Европа.

"Срещу Реал (Мадрид) ще играем като равен с равен. За нас е чест. Ще бъде истински празник. Много от хората, които ще бъдат на стадиона, ще се зарадват на успех на Лудогорец, но ще има и хора, които искат да видят галактическия Реал“, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА