13 Октомври, 2014 00:20 882 0

Диего Коста най-после вкара гол за Испания

  • диего коста-
  • испания-
  • люксенбург

Иберийците разгромиха аутсайдера Люксенбург

Диего Коста най-после вкара гол за Испания - 1
Снимка: БТА/AP

Край с ужасяващата голова суша, която преследваше нападателя на Испания Диего Коста. Футболистът на Челси най-накрая успя да реализира и за националния си отбор. Това се случи при категоричния успех на иберийците над Люксенбург в мач от група "C" по пътя  за Евро 2016.

Давид Силва и Пако Алкасер дадоха аванс на испанците до почивката, а след нея Диего Коста отбеляза първия си гол за тима. Крайния резултат оформи резервата Хуан Бернат.

Любопитното около гола на Коста е, че нападателят на "фуриите" записа над 500 минути без да отбележи гол на международно равнище, а за сравнение за клубния си Челси - той вкара 8 гола в първите си 500 минути.

Европейският шампион обаче остава на 2-о място в групата, след като през седмицата Испания загуби с 1:2 от Словакия, като именно словаците са с пълен актив от 9 точки и оглавяват еднолично група "C".

Решаваща промяна в състава на Висенте дел Боске в сравнение с този срещу Словакия беше появяването на Давид Де Хеа, който смени капитана Икер Касияс. Стражът на Юнайтед се представи на добро ниво и даде нужната сигурност а тима си в защита. А истината е, че и опасностите пред испанската врата не бяха кой знае колко много в тази среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА