Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 00:20 1 060 0

Германия изтръгна победата от Испания, Португалия излъга Аржентина

  • германия-
  • испания-
  • португалия

Днес се изиграха редица приятелски срещи в целия свят

Германия изтръгна победата от Испания, Португалия излъга Аржентина - 1
Снимка: БТА/AP

Днес се изиграха редица контролни срещи между националните гарнитури на много държави.

В най-интересните от тях Германия победи Испания с 1:0, като със същия резултат и Португалия се наложи над Аржентина.

На испанския стадион „Балаидос“ в град Виго се срещнаха настоящите световни шампиони от Германия и бившите такива от Испания. По време на срещата се изля солидно количество дъжд, което навреди на терена и възпрепятства двата отбора да направят зрелищен мач. Селекционерите Йоаким Льов и Висенте дел Боске пък заложиха на експериментални състави и пуснаха много футболисти, които принципно не са титуляри в техните селекции.Чистите положения бяха малко и се наблягаше основно на единоборствата.

 Все пак очаквано испанците наложиха натиск в първите минути на срещата, като на германския вратар Рон-Роберт Цийлер му се наложи да избива  опасни удари на Нолито и Раул Гарсия. Германците отвърнаха с опасен шут на Гьотце в 20-та минута, който Касияс спаси. В 33-та минута Белараби изведе по много добър начин Руди, който прати топката над вратата на Касияс. Испания започна по-добре второто полувреме, като в 59-та минута Цийлер спаси прекрасен шут от пряк-свободен удар на Нолито.  Все пак срещата се реши в 89-та минута, когато Тони Кроос шутира от около 20 метра, топката тупна коварно пред вратаря и влезе в мрежата за 0:1. С това и германците се поздравиха с победата в срещата.

В същото време отборът на Португалия победи Аржентина в контрола, изиграла се на стадион „Олд Трафорд“ в Манчестър.

Това беше поредния сблъсък между двете супер звезди на съвременния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси, като първият имаше шанса да се завърне на стадиона, на който прекара пет години като играч на Манчестър Юнайтед. Двата отбора обаче не съумяха да предложат на публиката кой знае какво зрелище и в крайна сметка срещата се реши в последната минута.

Аржентинците доминираха мача и в 17-та минута Ди Мария се откъсна сам срещу вратаря, но в последния момент Пепе изби топката от краката му. В 27-та минута пък Бето спаси удар с глава на Пасторе. Португалия отвърна с добър рейд на Роналдо, който обаче стреля над вратата. В 60-та минута Ди Мария отправи добър фалцов изстрел, отразен от португалския страж. Португалците пък се отчетоха с добър удар с глава на Гайтан, който мина покрай вратата. В крайна сметка Португалия спечели мача в 90-та минута. Тогава Герейро се въпозлва от добро центриране по десния фланг и след красив плонж отбеляза с глава за 1:0.

В останалите контроли се получиха следните резултати:

Япония – Австралия 2:1

Тайланд – Нова Зеландия 2:0

Словения – Колумбия 0:1

Гърция – Сърбия 0:2

Беларус – Мексико 3:2

Австрия – Бразилия 1:2

Естония – Йордания 1:0

Румъния – Дания 2:0

Украйна – Литва 0:0

Унгария –Русия 1:2

Италия – Албания 1:0

Полша – Швейцария 2:2

Ирландия – САЩ 4:1

Франция – Швеция 1:0

Шотландия – Англия 1:3

Словакия – Финландия 2:1

Иран – Южна Корея 1:0

Китай – Хондурас 0:0


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА