Last news in Fakti

4 Декември, 2014 19:25 816 0

И Бундеслигата въвежда „ястребовото око“

  • бундеслига-
  • технология-
  • германия-
  • ястребово око

Технологията вече се използва във Висшата лига на Англия

И Бундеслигата въвежда „ястребовото око“ - 1
Снимка: БТА/ AP

„Ястребовото око“ ще бъде въведено в Бундеслигата през следващия сезон. Клубовете от немското първенство гласуваха за въвеждането на технологията на голлинията на общо събрание на Германската футболна лига.

Президентът на лигата Райнхард Раубал потвърди, че 15 от 18-те елитни отбора са дали съгласието си за въвеждането на технологичната намеса при съмнения за отбелязан гол. По този начин немците ще последват примера на англичаните, които от този сезон разчитат на „ястребовото око“ във Висшата лига.

Още през миналия сезон в Германия се заговори за тази технология, при която ясно се вижда дали топката е преминала топката или не. Нейно предимство е, че съдията получава уведомление още на секундата и не се губи време за видеоповторения.

Играчът на Байер (Леверкузен) Щефан Кислинг отбеляза „гол-фантом“ на Хофенхайм, а във финала за Купата на Германия между Байерн и Борусия попадението на Матс Хумелс предизвика много спорове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА