Last news in Fakti

11 Декември, 2014 00:28 1 792 0

Резултати и класиране в групите на Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • класиране-
  • резултати

Днес се изиграха финалните мачове от груповата фаза на турнира

Резултати и класиране в групите на Шампионската лига - 1
Снимки: БТА/AP

Днес се изиграха последните мачове от груповата фаза на Шампионската лига.

След като през вчерашния ден се реши интригата в групите от А до D, днес станаха ясни и осминафиналистите в турнира от групите Е, F, G и H.

Група Е

Въпреки неубедителните си игри в групата, отборът на Манчестър Сити все пак успя да се класира за осминафиналите в турнира след победа от 2:0 в гостуването си срещу Рома. „Гражданите“ победиха след великолепен гол от границите на наказателното поле на Насри в 60-та минута и  попадение на Сабалета в 86-та минута.

В същото време Байерн Мюнхен спечели домакинството си срещу ЦСКА Москва с 3:0 след попадение на Мюлер от дузпа в 17-та минута и голове на Роде в 84-та и Гьотце в 90-та минута.

С тази победа „баварците“ убедително спечелиха групата с актив от 15 точки. На второ място се нарежда Манчестър Сити с актив от 8 точки. Рома и ЦСКА Москва имат по 5 точки, но поради по-добра голова разлика „римските вълци“ се класират трети и продължават участието си в турнира Лига Европа.

Група F

В голямото дерби на днешния ден отборът на Барселона успя да спечели гостуването си срещу Пари Сен Жармен с 3:1. Французите поведоха в срещата в 15-та минута след гол на Ибрахимович. Меси изравни в 19-та минута, а Неймар даде преднина на „каталунците“ в 41-та  минута. Крайният резултат бе оформен от Суарес в 77-та минута.

По същото време отборът на Аякс спечели домакинството си срещу АПОЕЛ Никозия с 4:0.  Шьоне даде преднина за холандците с гол от дузпа в 45-та минута. Отново той направи резултата 2:0 в 51-та минута. Крайният резултат бе оформен от Клаасен в 53-та минута и Милик в 74-та.

След тези резултати Барселона спечели група F  с актив от 15 точки. На второ място се нарежда тимът на ПСЖ с актив от 13 точки. През пролетта в Лига Европа ще се изявява Аякс, който има 5 точки, а последното място остава за АПОЕЛ с 1 точка.

Група G

Отборът на Челси направи голяма услуга на Шалке 04, след като спечели домакинството си срещу Спортинг Лисабон с 3:1, позволявайки на германците да достигнат до второто място в групата.
Резултатът за „сините“ бе открит от Фабрегас след гол от дузпа в 8-та минута. С удар от далеч Шурле отбеляза за 2:0 в 16-та. Един гол за Спортинг върна Силва в 50-та минута, а крайното 3:1 бе оформено от Микел в 56-та минута.

В същото време Шалке 04 спечели гостуването си на Марибор с 0:1 след гол на Майер в 62-та минута.
Така Челси спечели групата с актив от 14 точки. На второ място е тимът на Шалке 04 с  8 точки. В Лига Европа през следващата година ще играе Спортинг Лисабон с актив от 7 точки, а Марибор са последни с 3 точки.

Група H

В Португалия отборите на Порто и Шахтьор Донецк стигнаха до равенство от 1:1. Гостите от Шахтьор поведоха с 0:1 след гол на Степаненко в 50-та минута. Порто обаче стигна до равенството след попадение на Абубакар в 87-та минута.

В същото време отборът на Атлетико Билбао стигна до победа от 2:0 в своето домакинство срещу БАТЕ Борисов. Головете за испанците отбелязоха Сан Хосе в 46-та минута и Сусаета в 80-та минута,
Групата се печели от тима на Порто, който събра актив от 14 точки. Втори са Шахтьор Донецк със спечелени 9 точки. В Лига Европа продължава Ателтик Билбао, а от европейските турнир отпада БАТЕ Борисов.

Така всички отбори, които се класираха за осминафиналите на Шампионската лига са: Байерн Мюнхен, Барселона, Челси, Порто, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Монако, Борусия Дортмунд,  Манчестър Сити , Пари Сен Жермен, Шалке 04,  Ювентус, Шахтьор Донецк, Базел, Байер Леверкузен и Арсенал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА