22 Декември, 2014 22:44 1 055 0

Наполи взе Суперкупата след драма с Юве

  • ювентус-
  • наполи-
  • суперкупа-
  • дузпи

Неаполитанци победиха след изпълнение на дузпи

Наполи взе Суперкупата след драма с Юве - 1
Снимка: БТА/АР
Наполи спечели Суперкупата на Италия за втори път в историята си, след като победи Ювентус с 8:7 след дузпи. Редовното време на мача, игран в Доха, завърши 1:1, а след края на продълженията резултатът беше 2:2. Калиду Кулибали вкара победната дузпа за тима на Рафаел Бенитес.
 
Карлос Тевес даде аванс на Ювентус още в петата минута, когато след грешка на Кулибали се оказа сам срещу Рафаел и би точно между краката на вратаря на Наполи. Гонсало Игуаин изравни за неаполитанците в 68-ата минута, засичайки с глава центриране на Джонатан де Гузман отляво.
 
В 106-ата минута отново Тевес беше точен за „бианконерите“. Аржентинецът се разписа с удар от границата на наказателното поле. Играчите на „Старата госпожа“ бяха близо до това да спечелят Суперкупата на Италия за трета поредна година, но Игуаин изравни две минути преди края на продълженията.
 
При дузпите беше истинска драма. Буфон спаси удара на Жоржиньо, а след това Тевес не уцели вратата. Последва серия от безгрешни изпълнения от бялата точка. След това обаче Мертенс и Кайехон пропуснаха за Наполи, а Киелини и Перейра сбъркаха за Ювентус. Кулибали изкупи вината си за първия гол във вратата на Рафаел и беше точен, а вратарят на Наполи спаси удара на Падоин и донесе трофея на „сините“.
 
Това е втора Суперкупа на Италия в историята на Наполи. Първата е спечелена през 1990 г., като тогава голямата звезда на тима на Диего Марадона. Преди 24 години неаполитанците отново бият Ювентус в спор за трофея, но с 5:1. Карека и Андреа Силенци вкарват по два гола, а едно попадение добавя Масимо Крипа. Роберто Баджо вкарва за „бианконерите“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА