Last news in Fakti

24 Декември, 2014 16:58 820 0

Лейкърс удари Голдън Стейт в НБА

  • брайънт-
  • лейкърс-
  • нба-
  • голдън стейт

Коби Брайънт получи почивка, но Езерняците изиграха най-добрия си мач за сезона

Лейкърс удари Голдън Стейт в НБА - 1
Снимка: БТА/АР
Баскетболистите на Голдън Стейт вероятно си мислеха, че няма да имат проблеми срещу ЛА Лейкърс, след като разбраха, че лидера на съперника Коби Брайънт получава почивка и дори не е в залата за мача. Те обаче останаха неприятно изненадани. Езерняците изиграха най-добрия си мач за сезона и победиха лидера в НБА със 115:105 у дома, като през цялото време контролираха сблъсъка и водеха убедително. 

Домакините показаха страхотна игра, като до почивката успяха в 56% от стрелбите си от игра, като преднината им достигна до 17 точки, а след първите 2 части остана солидна – 63:48. Те запазиха точността и след почивката, за да приключат общо с 51,7% точност. 

Разликата се вдигна до 21 точки малко след подновяването на играта преди Стеф Къри да направи серия от 9:2 и да стопи малко преднината на съперника. Тя бе свалена до 65:75 преди Езярняците да отговорят и да затворят периода с поредица от 20:8 и да водят с 95:73 преди решителните 12 минути. 

В тях интригата така и не се върна, въпреки че Уориърс вкараха 16 поредни точки и намалиха изоставането си до 102:110, при оставаща обаче по-малко от минута преди края. 

7 играчи на домакините завършиха с двуцифрен актив, като Карлос Бузър вкара 18, Ник Йънг 15, а Уесли Джонсън и Ед Дейвис по 14. Стеф Къри реализира 22 за Голдън Стейт, който въпреки поражението остава лидер в Лигата с баланс 23-4.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА