Last news in Fakti

29 Декември, 2014 23:50 711 0

Ливърпул разби Суонзи в последния мач за годината

  • ливърпул-
  • суонзи-
  • висша лига-
  • марио балотели

Балотели влезе като резерва само за последните седем минути на мача

Ливърпул разби Суонзи в последния мач за годината - 1
Снимка: БТА/ AP

Ливърпул разби Суонзи с 4:1 в последния мач за календарната 2014 година в английската Висша лига.

В последния двубой от 19-ия кръг „мърсисайдци” тотално надиграха съперника на своя „Анфийлд” и записаха осма победа от началото на сезона.

Алберто Морено даде преднина на домакините в 33-ата минута след многоходова комбинация и пас на Хендерсън. Адам Лалана удвои в 51-ата минута след груба грешка на стража на „лебедите”. Фабиански опита да изчисти напред, но топката срещна тялото на Лалана и попадна във вратата му.

Няколко секунди по-късно Сигурдсон върна един гол, но Ливърпул поведе с 3:1 в 61-ата минута. Точен бе отново Лалана, който получи подаване от Коутиньо и се разписа за втори път. В 69-ата минута Шелви си отбеляза автогол за крайното 4:1.

Изпадналият в немилост Марио Балотели бе оставен на резервната скамейка от треньора на Ливърпул Брендън Роджърс и влезе в игра само за последните седем минути. След успеха „мърсисайдци” събраха актив от 28 точки и се изравниха със Суонзи на осмата позиция в класирането.

Срещите от 20-ия кръг на Висшата лига ще се изиграят на 1 януари. В най-интересният сблъсък Саутхемптън приема Арсенал в битка за четвъртото място, а в Лондон Тотнъм е домакин на лидера Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА