Last news in Fakti

1 Януари, 2015 19:41 929 0

Саутхямптън издуха Арсенал, две дузпи не бяха достатъчни за победа на Ливърпул

  • саутхямптън-
  • ливърпул-
  • арсенал

Светците победиха артилеристите с 2:0

Саутхямптън издуха Арсенал, две дузпи не бяха достатъчни за победа на Ливърпул - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Саутхямптън разби Арсенал с 2:0 в мач от 20-ия кръг на Английската висша лига.

В 20-та минута Фостър трябваше да спасява шут от близо на Касорла. Резултатът бе открит в 35-та минута, когато Мане се възползва от неразбирателство между Шчесни и Косиелни, отбелязвайки от малък ъгъл за 1:0. „Артилеристите“ се опитваха да натискат своя съперник, но „светците“ действаха изключително ефективно на контра-атака. Така и в 55-та минута вратарят Шчесни буквално подари една топка на Тадич, който без проблеми отбеляза за 2:0 в полза на домакините. Малко по-късно Пеле опита атрактивен удар със задна ножица от близо, пращайки топката над врата. Впоследствие негов удар беше изчистен пред гол линията на Арсенал от Дебюши. В края на мача Санчес стреля добре от пряк свободен удар, но топката мина покрай гредата на Фостър.

След този резултат Саутхямптън се настани на четвъртото място в английския шампионат с актив от 36 точки. Арсенал пък остава на 5-та позиция с  актив от 33 точки.

По същото време Ливърпул направи драматично равенство от 2:2 при домакинството си срещу Лестър.
В 17-та минута Морган изчисти с шпагат центриране на Стърлинг, но рефера отсъди дузпа заради негова игра с ръка. Джерард беше точен от бялата точка и даде преднина на Ливърпул от 1:0. „Мърсисайдци“ получиха втора дузпа в 39-та минута, когато Симпсън спря една топка с ръка в своето наказателно поле. Отново Джерард бе точен за 2:0. Футболистите на Лестър излязоха изключително мотивирани за второто полувреме и иззеха инициативата в мача. В 58-та минута Варди намери добре Нюджънт, който с красиво воле отбеляза за 2:1. Равенството бе върнато само минута по-късно след мощен шут на Шлуп от границите на наказателното поле за 2:2.

След този резултат Ливърпул заема 8-то място  класирането с актив от 29 точки, а Лестър е на последната 20-та позиция с 14.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА