Last news in Fakti

1 Януари, 2015 21:41 1 412 0

Тотнъм разби Челси след страхотен голов трилър

  • тотнъм-
  • трилър-
  • челси

Шпорите победиха сините с 5:3

Тотнъм разби Челси след страхотен голов трилър - 1
Снимка: БТА/AP

Тотнъм победи Челси с 5:3 в своето домакинство от 20-ия кръг на Английската висша лига.

Головият спектакъл на „Уайт Харт Лейн“ започна с преимущество на домакините, които владееха повече топката, но в крайна сметка „сините“ стигнаха до първи гол. В 18-та минута Азар завърши свой самостоятелен рейд с мощен удар, който срещна гредата на Лорис. Топката попадна в Оскар, който намери Коща и нападателят отбеляза от непосредствена близост за 0:1. Равенството бе възстановено в 30-та минута. Тогава Хари Кейн навърза няколко противникови защитника и с мощен шут от над 20 метра отбеляза 1:1. Тотнъм достигна до пълен обрат в 45-та минута, когато Шадли прати топката в гредата на Куртоа, а при добавката Роуз отбеляза за 2:1. В продължението Кейхил фаулира откъсващия се Кейн в наказателното поле и последва дузпа за домакините, реализирана от Таунзенд за 3:1.

Тотнъм продължи да доминира и през второто полувреме. Така и в 52-та минута Кейн преодоля Матич и с прецизен удар направи резултата 4:1. Челси отвърна в 60-та минута. Тогава Фабрегас отне една топка от Фасио и комбинира с Азар, който отбеляза за 4:2. В 77-та минута Кейн намери по прекрасен начин Шадли и той отбеляза за 5:2. Крайният резултат бе оформен от Тери в 87-та минута, когато той засече остро центриране на Азар за 5:3.

След този мач Челси ще дели първото място в класирането с Манчестър Сити, като двата отбора имат равни показатели в абсолютно всяко едно отношение. Тотнъм пък се изкачи до 5-то място с актив от 34 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА