Last news in Fakti

11 Януари, 2015 19:04 771 0

Великият Тоти спечели точката за Рома в дербито срещу Лацио

  • рома-
  • лацио-
  • франческо тоти

Нападателят вкара два гола за крайното 2:2

Великият Тоти спечели точката за Рома в дербито срещу Лацио - 1
Снимка: БТА/AP

Отборите на Рома и Лацио направиха едно от най-запомнящите се римски дербита през последните години, завършвайки 2:2 в мач от 18-ия кръг на Серия А.

Срещата започнаха по-добре за „орлите“ и в 12-та минута удар от далеч на Кандрева мина покрай гредата на вратаря Де Санктис. В 25-та минута Маури получи прецизен пас в наказателното поле и с точен шут даде преднина от 0:1 в полза на Лацио. В 29-та минута отново Маури изведе по отличен начин Андерсон, който преодоля Де Санктис за 0:2. Рома отвърна с опасен шут на Тоти, който бе отразен от Маркети.

Второто полувреме стартира с доминация на „римските вълци“. В 48-та минута точно центриране в противниковото наказателно поле намери непокрития Тоти, който отблизо вкара за 1:2. Това беше гол номер 10 на нападателя в историята на римското дерби. Това го превърна и в най-резултатния играч на Рома в историята на дербитата. Лацио отвърна със силна атака в 59-та минута, завършила с удар на Маури, който попадна в гредата на Де Санктис.  В 64-та минута Тоти засече прекрасно центриране в противниковото наказателно поле и с удар от въздуха отбеляза за 2:2. Нападателят отпразнува попадението си, като си направо ефектно селфи с феновете на Рома. Футболистите на Лацио можеха да спечелят мача в 89-та минута. Тогава Кандрева изведе по отличен начин Клозе, който от няколко метра не успя да преодолее Маркети.

След този резултат Рома набра актив от 40 точки и се изравни с водача в класирането на италианския шампионат Ювентус.  Лацио остава на третото място с актив от 31 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА