Last news in Fakti

12 Януари, 2015 10:11 693 0

Цвети продължава уверено в Сидни

  • пиронкова-
  • пенета-
  • сидни

Българката записа първия си успех срещу Флавия Пенета

Цвети продължава уверено в Сидни - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-добрата родна тенисистка Цветана Пиронкова записа нов успех на турнира в Сидни.

В мач от първия кръг на надпреварата българката надигра поставената под №8 в схемата и 12-а в световната ранглиста италианка Флавия Пенета с 6:3, 7:6 (4) за час и 32 минути.

Въпреки че миналата година спечели титлата в престижното състезание, Пиронкова не получи "уайлд кард" от организаторите и започна участието си от квалификациите, в които записа три победи, за да се класира в основната схема.

27-годишната пловдивчанка направи 4 аса и 2 двойни грешки в двубоя. Съперничката й не допусна двойна грешка и записа 2 аса. Пиронкова загуби подаването си 3 пъти в мача, но самата тя реализира цели 5 пробива.

Срещу ветеранката от Италия Пиронкова имаше до момента 3 загуби от 3 мача, като в тях бе спечелила едва един сет. Интересното е, че днес двете за първи път се изправиха една срещу друга на твърда настилка. Днес обаче Цвети обори статистиката и съвсем заслужено се наложи категорично над своята опонентка.

Във втория кръг Пиронкова ще мери сили с американката Мадисън Кийс, която надигра носителката на 2 титли от "Големия шлем" Светлана Кузнецова (Русия) с 6:4, 6:4. Кийс, която е 19-годишна и заема 33-ото място в ранглистата на WTA, разби Пиронкова с 6:2, 6:1 в първия кръг на турнира в Индиън Уелс миналата година в единствения мач между двете тенисистки до момента. Дали първата ни ракета ще продължи да ни радва в турнира, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА