Last news in Fakti

12 Януари, 2015 15:00 1 075 0

Какво ни е приготвил Цар Футбол през 2015-та?

  • предстоящи-
  • купа на африканските нации-
  • шампионска лига-
  • а група

Купа на африканските нации, Шампионска лига и А Група са само част от предстоящите футболни събития на 2015-та година

Какво ни е приготвил Цар Футбол през 2015-та? - 1
Снимка: БТА/АР

2014-та година бе изключително интересна за почитателите на футбола. Световно първенство, Шампионска лига и големите първенства на страните се проведоха под любопитните погледи на запалянковците по целият свят. 2015-та също обещава интересни двубои, битки, затаяващи дъха, както и коронясването на нови шампиони. 

След броени дни започва Купата на африканските нации. Екваториална Гвинея ще бъде домакин на турнира. Конфедерацията на Африканския футбол взе това решение, тъй като преди това отказа на Мароко надпреварата да бъде изместена. Така тя ще се проведе както бе първоначално планувано от 17 януари до 8 февруари.

В Мароко, където първоначално трябваше да се играе турнирът, бяха притеснени от разпространението на вируса Ебола и затова искаха и надпреварата да бъде изместена. В последствие от КАФ изключиха Мароко от състезанието, който сега ще се проведе в Екваториална Гвинея, която заедно с Габон бе отново домакин през 2012 година.

В спора за отличието отново ще се впуснат най-силните национални отбори на Африка - Сенегал, Алжир, Гана, Камерун и Кот Д'Ивоар.

През 2015-та година ще станат ясни и класиралите се отбори за Евро 2016. Ситуацията на България в група "Н" е доста трудна, но все още родните "лъвове" имат теоретични шансове за класиране. Припомняме, че от групата директно се класират първите и вторите отбори, докато третите играят баражи. 

На ниво клубни отбори безспорно чаканите с най-голям интерес мачове са от Шампионската лига. Най-престижният клубен турнир в света е вече в своята 1/8-финална фаза. В битката за трофея останаха фаворити като Байерн Мюнхен, миналогодишния шампион Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Барселона, Манчестър Сити, Челси и Ювентус. Ще успее ли Реал Мадрид да защити титлата си или някои от грандовете на Европа ще измъкне купата от ръцете на Белия балет ще разберем през май.

С пълна сила продължават и държавните първенства. Премиършип, Бундеслигата, испанската Примера дивисион, италианската Серия А ще разберат кой ще вдигне титлата на страната.

Битките в Англия и Испания изглеждат най-сериозни. Според специалистите Манчестър Сити и Челси ще водят борбата за титлата на Острова до последните кръгове на шампионата. В Испания пък, Реал Мадрид, Барселона и миналогодишният шампион Атлетико Мадрид отново заформят тристранна битка за престижния трофей. 

В Италия съперничеството е между тимовете на Ювентус и Рома, докато в Бундеслигата почти сигурен шампион за поредна година е тимът на Байерн Мюнхен, който води с цели 11 точки пред втория Волфсбург.

Българската "А" Група отново ще се завърне с интересни и завързани мачове. 2015-та година ще даде отговор на въпроса "дали ЦСКА ще успее да вдигне титлата и дали ще измести Лудогорец от върха на родния футбол?". Левски пък е в борбата за класирането в първата шестица и участието на тима в европейските турнири през следващия сезон. Изглежда единственият шанс на "сините" за класиране в Европа е спечелването на Купата на България. Дали Литекс, Берое или Локо Сф ще изиграят главна роля в първенството и дали Славия ще изпадне ще разберем през 2015-та година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА