Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 11:00 622 0

Гана и Кот д'Ивоар стигнаха до 1/2-финалите за КАФ

  • гана-
  • кот д'ивоар-
  • 1/2-финал

И двата тима не срещнаха проблем със съперниците си

Гана и Кот д'Ивоар стигнаха до 1/2-финалите за КАФ - 1
Снимки: БТА/AP

Отборът на Кот д'Ивоар се класира за полуфиналите от турнира за Купата на африканските нации, след като спечели с 3:1 в дербито с Алжир.

Головете за "слоновете" отбелязаха Уилфред Бони и Жервиньо, а за алжирците почетно се разписа Ел-Арби Хилал Судани.

Съперник на Кот д'Ивоар ще бъде отборът на ДР Конго.

 

След категоричен успех на 1/4-финалите и отборът на Гана намери място в следващата фаза от надпреварата, където ще мери сили срещу домакините от Екваториална Гвинея.

"Черните звезди" поведоха в резултата още в 4-та минута с гол на Кристиан Атсу, който бе оставен непокрит от защитата на Гвинея.

В самия край на първото полувреме - в 44-та минута, Куеси Апия се възползва от груба грешка на гвинейските защитници и увеличи резултата на 2:0.

В 61-та минута Кристиан Атсу с отличен удар от границата на наказателното поле заби топката неспасяемо в мрежата и отбеляза втория си гол в мача, а резултатът стана класически в полза на Гана.

В даденото от съдията продължение на срещата ганайският нападател Асамоа Гиан излезе сам срещу вратаря на гвинейците Наби Ятара, който с десния си крак "направи шпагат" точно в бедрото на Гиан и получи червен картон.

Гана за последен път е била шампион на Африка през 1982 година, когато печели титлата в Либия, а за последен път достига до финала на континенталното първенство през 2010 година в Ангола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА