Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 12:00 941 0

Монако не се даде на лидера Лион

  • монако-
  • димитър бербатов-
  • олимпик лион

Двата тима си спретнаха нулево реми

Монако не се даде на лидера Лион - 1
Снимка: БТА/АР

Отборите на Монако и Олимпик Лион не успяха да решат дербито на 23-ия кръг на френската Лига 1, завършвайки при резултат 0:0.

Българското острие на домакините Димитър Бербатов започна от първата минута на терена на "Луи II" и имаше две добри възможности да реши мача, но пропиля шнсовете си.

В 17-ата минута, когато удар на Бербатов с глава от близко разстояние след центриране на Фабиньо срещна напречната греда. Три минути по-късно Монако отново стигна до добра възможност. Бербатов овладя с гърди топката в наказателното поле и подаде на връхлитащия Бернардо Силва, чийто удар от около 15-ина метра не намери вратата.

През втората част Монако беше по-активният отбор на терена. В самия му край Бербатов отново можеше да се разпише, след като отправи удар с глава от трудна позиция, но топката не намери вратата. Реферът пък отмени попадение на "монегаските" в 50-ата минута, когато Моутиньо изпрати топката в мрежата от непряк свободен удар.

Така Монако не успя да съкрати изоставането си от лидерите в шампионата и остана 4-и с 40 точки, колкото има и Сент Етиен. Лион пък има вече само две точки в повече от шампиона ПСЖ на върха в класирането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА