Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 14:00 623 0

Веселин Топалов със загуба в Гибралтар

  • веселин топалов-
  • загуба-
  • гибралтар

Чепаринов победи Стефанова в българския сблъсък

Веселин Топалов със загуба в Гибралтар - 1
Снимка: candidates2014.fide.com

Българският гросмайстор Веселин Топалов загуби срещу американеца Хикару Накамура с черните фигури в партия от шестия кръг на фестивала по шахмат в Гибралтар.

Иван Чепаринов пък победи Антоанета Стефанова в българския сблъсък от неделния кръг на престижния турнир.

Партията между Топалов и Накамура беше и директен сблъсък за първото място в генералното класиране, което американецът заема с пълен актив от шест победи.

Българинът изоставаше с половин точка след едно реми до шестия кръг, а първата му загуба в Гибралтар го остави на девето място. В партия от седмия кръг Топалов ще играе с белите фигури срещу руснака с американски паспорт Александър Лендерман, който също като българина е с актив от 4.5 точки.

Иван Чепаринов победи Антоанета Стефанова с белите фигури в българската партия от шестия кръг. Чепаринов е равен с Топалов при 4.5 точки, докато Стефанова е с 3.5 след серия от три партии без успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА