Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 09:49 950 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Февруари 2015

  • обзор-
  • примера дивисион-
  • атлетико мадрид-
  • реал мадрид-
  • барселона
Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Февруари 2015 - 1
Снимка: БТА/АР

През изминалия уикенд се изиграха мачовете от 22-вия кръг на испанската Примера дивисион. Реал Мадрид и Атлетико изиграха поредното мадридско дерби. Барселона пък не сбърка срещу коравия тим на Атлетик Билбао Борбата за титлата продължава. Битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири кипи с пълна сила. Нещата в дъното също се завързаха.

Депортиво Ла Коруня - Ейбар - 2:0

Депортиво Ла Коруня стигна до лесен успех с 2:0 над гостуващия Ейбар в първи мач от 22-рия кръг на Примера дивисион. Едва осем фенове на Ейбар бяха пристигнали на "Риасор" да гледат тима си срещу Депортиво.
 
Лукас Перес в 52-рата и Иван Кавалейро в 79-ата минута донесоха успеха за тима на Виктор Фернандес.
 
Това е втора поредна победа за СуперДепор в Ла лига, с която тимът от Ла Коруня се изкачва до 11-ата позиция с 24 точки. Ейбар остава осми с 27.

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид - 4:0

Атлетико (Мадрид) разби с 4:0 вечния си съперник Реал (Мадрид) в дербито от 22-ия кръг на Примера дивисион. 
 
Домакините надиграха тотално лидера в Ла Лига и четирите попадения бяха най-малкото, с което гостите можеха да си тръгнат. Резултата на "Висенте Калдерон" откри Тиаго след четвърт час игра, когато с удар по земя от дъгата и лоша намеса на Икер Касияс топката мина голлинията за 1:0. В 18-ата влезлият като резерва малко преди това Саул удвои със задна ножица след центриране на Антоан Грозман отляво. До почивката Реал се опита да върне поне едно попадение, но нито Роналдо, нито Бензема, нито Бейл получиха частичен шанс да го сторят. Атлетико пък имаше претенции за дузпа в 35-ата след шут на Годин, срещнал ръката на Кедира на границата на малкия пеналт.
 
След почивката домакините продължиха да доминират. И след няколко пропуснати положения в 67-ата Гризман покачи на 3:0. Туран центрира отдясно на втора греда, където Саул надскочи Карвахал и свали топката към френския национал за класическа преднина. Очевидно треньорът на Атлетико Диего Симеоне искаше още голове, защото пусна в игра и Фернандо Торес. Това доведе до желания резултат и в 89-ата легендата на клуба асистира на Марио Манджукич за крайното 4:0. 

Виляреал - Гранада - 2:0

Виляреал постигна домакинска победа над борещия се за оцеляване Гранада с 2:0. „Жълтата подводница” имаше инициативата през целия мач на своя „Ел Мадригал”, но успя да реализира само едно попадение. То стана факт в 30-ата минута, когато Матео Мусакио се разписа за 1:0 след асистенция на Жерард Морено. 
 
В последната 90-а минута домакините направиха успеха си по-убедителен, след като Жерард Морено оформи крайното 2:0. 

След успеха си Виляреал остава на шесто място във временното класиране с 41 точки. Гранада е последен с 18 точки.

Леванте - Малага - 4:1

Леванте срази у дома Малага с 4:1. Гостите поведоха с гол на Хуанми (24) след грешка на Давид Наваро, но последва хеттрик на Давид Барал (26, 37-дузпа, 62-дузпа) и попадение на Калу Уче (75) след пас на Тоньо. Така домакините от град Валенсия не само направиха обрат, но разбиха съперника си от Андалусия. 

След успеха си Леванте се изкачи на 18-а позиция с 19 точки. Малага остана седми с 35 точки и на 6 от шестия Виляреал.

Реал Сосиедад - Селта Виго - 1:1

Реал Сосиедад пропусна в края успеха при домакинството си на Селта. Двата тима поделиха точките, след като завършиха наравно 1:1, но момчетата на Дейвид Мойс има за какво да съжаляват. 

Те откриха резултата с гол на Иманол Агирече още в осмата минута и имаха преднина до заключителните минути. Едва пет преди края на редовното време обаче Нолито успя да изравни и оформи крайното 1:1.
 
След равенството Селта заема 10-о място във временното класиране с актив от 25 точки, Реал Сосиедад е 15-и с 23.

Кордоба - Алмерия - 1:2

Алмерия победи Кордоба с 2:1 след обрат в мач от 22 кръг на Примера дивисион. Двубоят беше между два тима в дъното на класирането, които водят битка за оцеляване.

Домакините от Кордоба откриха резултата още в 10-ата минута, когато аржентинецът Федерико Картабиа беше точен при изпълнение на пряк свободен удар.
 
Гостите обърнаха мача в своя полза в средата на втората част. В 61-ата минута Мичел изравни, след като в наказателното поле овладя извеждащ пас на Велингтон Силва и стреля точно край плонжа на вратаря Хуан Карлос. Пет минути по-късно Мичел вкара победния гол за Алмерия. При изпълнение на корнер и последвало късо разиграване той с глава засече на далечната греда центриране на Велингнон Силва отдясно.
 
С този успех Алмерия събра 22 точки и вече е на три пред зоната на изпадащите. Кордоба, претърпял трета поредна загуба, остава под чертата с актив от 18 точки.

Хетафе - Севиля - 2:1

Отборът на Хетафе успя да стигне до трите точки срещу Севиля. Хетафе победи с 2:1 с гол в 85-ата минута и излезе на 14-то място във временното класиране с 23 точки. Севиля пък държи петата позиция в Испания с 42 точки в актива си.

Хетафе поведе с гол на Васкес от дузпа в 29-ата минута, а Севиля изравни в 66-ата чрез поляка Кричовяк. Домакините опитаха да си върнат преднинта, като в 81-ата Диего Кастро стреля от границата на наказателното поле, но удари дясната греда, а пет минути по-късно оново не успя да порази вратата на Севиля. В следващия момент обаче това направи 28-годишният полузащитник Педро Леон, който успя да вкара за 2:1 в 85-ата минута и с това донесе победата на своя тим.

Еспаньол - Валенсия - 1:2

Валенсия победи с 2:1 Еспаньол като гост в мач от 22-рия кръг на испанската Примера дивисион. Така, „прилепите” нанесоха трета поредна загуба на каталунците във всички състезания и изместиха Севиля от четвъртата позиция в класирането.
 
Пабло Пиати откри резултата на „ПауърЕйт Стейдиъм” в 62-рата минута, след като засече центриране на Хосе Гая. Пет минути преди края на срещата вратарят на домакините Пау Лопес си отбеляза нелеп автогол. След изпълнение на пряк свободен удар, топката срещна десния страничен стълб, след което рикошира в гърба на Лопес и влетя в мрежата му.
 
Крайното 2:1 оформи Серхио Гарсия минута преди края на редовното време. С победата Валенсия събра 44 точки и вече е на четвъртата позиция. Еспаньол остава девети с 26.

Атлетик Билбао - Барселона - 2:5

Барселона направи поредното си шоу в Примера дивисион. Каталунците отнесоха Ателик Билбао на стадион „Сан Мамес” с впечатляващия резултат 5:2. Така, отборът на старши треньора Луис Енрике се доближи на точка от първия в класирането Реал (Мадрид). „Кралете” бяха сразени от Атлетико (Мадрид) с 0:4 на „Висенте Калдерон”.

И тримата нападатели на Барса – Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес – се разпиха в този двубой. Педро Родригес също записа името си в голмайсторския списък. Оскар де Маркос си отбеляза автогол, а головете за баските реализираха Микел Рико и Ариц Адурис.
 
Шоуто на "Сан Мамес" стартира в 15-та минута, когато Лионел Меси стреля от пряк свободен удар, а топката се завъртя след удар в стената и излъга Горка Ираисос. Луис Суарес пък покачи на 2:0 само 11 минути по-късно, след като получи пас от аржентинския национал и изпрати слаб, но за сметка на това много точен удар към вратата на Атлетик.
 
Микел Рико даде тон на головата фиеста през втората част, след като се възползва от отбит удар на свой съотборник и добави топката в мрежата на Клаудио Браво за 1:2.
 
В 62-ата минута Суарес настигна извеждаща топка в дясната част на наказателното поле на Атлетик и центрира, а лекото докосване до ръкавиците на Ираисос я изпрати в краката на Меси, който веднага шутира. Ударът му обаче се отклони от Де Маркос и за негово нещастие вкара кълбото във собствената си врата.
 
Неймар даде три гола преднина на Барселона в 64-та минута, а попадението на Ариц Адурис секунди след това не помогна на Атлетик да вземат нещо повече от този двубой. Баските дори не успяха да упражнят натиск, защото първо Шабиер Ечейта получи червен картон, а Педро Родригес оформи крайното 5:2 в 86-та минута.

Елче - Райо Валекано - 2:0

Елче победи гостуващия Райо Валекано с 2:0 и се отдалечи на точка от зоната на изпадащите. Това е едва пета победа за тима от началото на сезона. Домакините поведоха в 21-а минута, когато точен беше уругвайският бранител Дамиан Суарес, с първото си попадение в шампионата.

До почивката нови попадения не паднаха, а след нея "пчеличките" останаха с човек по-малко. Хосе Баена получи два жълти картона в рамките на четири минути и в 76-а напусна терена.

Бившият футболист на Левски Гари Родригес направи 2:0 в 82-а минута - осем минути, след като се появи в игра като резерва. Родригес реализира след асистенция на Файкал Фаир. С този успех Елче се измъкна от зоната на изпадащите е вече е на 17-о място в класирането с 20 точки. Райо Валекано е 13-и с 23 точки.

 
 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА