Last news in Fakti

11 Февруари, 2015 17:30 944 0

Болт отново жадува да е на върха, ще бяга в Париж

  • юсейн болт-
  • лека атлетика-
  • диамантена лига-
  • ямайка

Световният рекордьор в спринта на 100 и 200 метра планира ударно завръщане на световната сцена

Болт отново жадува да е на върха, ще бяга в Париж - 1
Снимка: БТА/ AP

Шесткратният олимпийски шампион Юсейн Болт опроверга слуховете, че спортната му кариера е под въпрос. Ямаецът отново е твърдо решен да докаже превъзходството си над останалите в спринта, като вече е потвърдил участието си на Диамантената лига в Париж, която ще започне на 4 юли тази година.

Най-бързият човек на планетата пропусна голяма част от сезона през 2014 поради контузия, което доведе до сериозен спад в кариерата му. Така суперзвездата загуби статута си на спринтьор номер 1 в световната ранглиста и бе изпреварен от американецът Джъстин Гатлин. Ямаецът заяви, че за момента Гатлин само пази мястото му „топло“ до неговото завръщане като най-добър.

Болт, който неведнъж обмисляше прекратяване на кариерата си, призна за решението си да се задържи в професионалния спорт до 2017 година, което ще му даде възможност да се състезава на Световното първенство в Пекин това лято и на Олимпийските игри в Рио догодина.

В момента световният рекордьор в спринта на 100 и 200 метра се подготвя усилено и ще започне новия сезон още на 14 февруари в столицата на родната му Ямайка – Кингстън, с бягане на 400 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА