Last news in Fakti

14 Февруари, 2015 12:49 594 0

Левски и ЦСКА искат повече пари от телевизионни права

  • левски-
  • цска-
  • права

Представители на двата клуба ще обсъждат въпроса във вторник

Левски и ЦСКА искат повече пари от телевизионни права - 1
Снимка: Levski.bg

Изпълнителните директори на Левски и ЦСКА ще имат среща във вторник, на която ще обсъдят разпределението на парите от телевизионните права, пише „Тема спорт“.

Константин Баждеков и Александър Тодоров ще обсъдят евентуалното искане, столичните грандове да получат значително по-голям дял от парите за телевизионно излъчване. Според схемата, по която сега  се разпределят парите от телевизионните излъчвания 40% от общата сума бива разпределена поравно между 12-те клуба. Други 30% тимовете ще получат през този месец на база временното класиране, а останалите 30% ще бъдат разпределени спрямо крайното класиране.

Според  Баждеков и Тодоров обаче Левски и ЦСКА трябва да получават по-голяма сума от останалите отбори, защото върху техните мачове пада основния интерес на аудиторията. Двамата директори ще обсъдят нова схема за разпределяне на парите от правата, при която под внимание ще се взимат зрителския интерес и броя на излъчваните мачове. Исканията ще бъдат предоставени на фирмата на братя Домусчиеви, която в момента е собственик на телевизионните права за излъчване на А група.

Смята се, че Баждеков и Тодорв ще настояват и за намаляване на наема на националния отбор, където се провеждат мачовете между Левски и ЦСКА. Искането им ще бъде отнесено към Националната спортна база, която стопанисва съоръжението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА