Last news in Fakti

24 Февруари, 2015 12:27 895 0

ФИФА реши: Световното в Катар - през зимата

  • фифа-
  • мондиал 2022-
  • катар-
  • провеждане-
  • календар

Силен човек във ФИФА е потвърдил решението на централата

ФИФА реши: Световното в Катар - през зимата - 1
Снимка: БТА/АР
Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година ще се проведе през ноември и декември, а не както е обичайно до момента през лятото, е потвърдил силен човек във ФИФА. По-рано вчера работната група на Световната централа, известна като Катар-2022, препоръча мачовете да се играят от 26-и ноември до 23-и декември.

Официалното становище беше, че днес въпросната работна група ще излезе с конкретната препоръка, както и ще внесе своите препоръки за изменение на международния календар на световния футбол в периода от 2018 до 2024 година. Групата се оглавява от президента на Азиатската футболна конфедерация Салман бин Ибрахим ал Халифа. По-рано пък представител на пресофиса на ФИФА е заявил, че официалните дати на Световното първенство ще бъдат потвърдени на следващото заседание на изпълкома, насрочено за март тази година.

Както се знае, огромни дискусии и настроения вълнуваха целия футболен свят за това кога трябва да бъде това първенство, а дори и дали да не бъде отнет Мондиала от Катар заради високите температури и сухота на въздуха в Персийския залив през лятото.

Традиционно Световните първенства се играят в месеците юни и юни, но температурите по това време в Катар надвишават 40 градуса.

Имаше вариант първенството да бъде насрочено за януари и февруари, но ФИФА се отказа заради възможна конфронтация с МОК, тъй като по това време са планирани Зимните олимпийски игри.

Европейската асоциация на клубовете (ЕКА) пък предложи вариант април-май, тъй като иска да не се накъсват първенствата в големите лиги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА