Last news in Fakti

21 Март, 2015 18:35 1 025 0

Трудна победа за Борусия в Бундеслигата

  • борусия дортмунд-
  • хановер-
  • кагава-
  • ройс-
  • обамеянг

Дортмунд се върна на победния път след тежко домакинство на Хановер

Трудна победа за Борусия в Бундеслигата - 1
Снимка: БТА/АР
Борусия Дортмунд се върна на победния път, надигравайки Хановер с 3:2 като гост в мач от 26-ия кръг на германската Бундеслига, състоял се на стадион "HDI Арена". В основата на успеха беше тандемът Ройс - Обамеянг, записал общо два гола и две асистенции. Кагава пък изигра един от най-силните си мачове след завръщането си в тима и се отличи с попадение и голов пас.

Борусия сложи край на близо 5-часовата си голова суша във всички турнири в средата на първата част, когато Обамеянг се възползва от подаването на Марко Ройс. Не след дълго Щиндъл изравни, а с голово подаване се отличи бившият футболист на гостите Битенкорт.

Последният си изкара глупав червен картон след подновяването на играта и Дортмунд се възползва моментално. Марко Ройс записа втората си асистенция в срещата, сервирайки топката на тепсия за Кагава.

После японецът центрира към Обамеянг и габонецът вкара с глава втория си гол. Десетина минути преди края Щиндъл намели с далечен изстрел и върна интригата. Хановер натисна в края, но не стигна до нов гол.

Десетият Дортмунд събра 33 пункта, докато Хановер е 14-и с 27 точки на сметката си.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА