Last news in Fakti

6 Април, 2015 17:00 659 0

Селби доволен от представянето си в Пекин

  • селби-
  • китай

Това бе първи трофей в кариерата на световния номер 1 от China Open

Селби доволен от представянето си в Пекин - 1
Снимка: БТА/ AP

Световният номер 1 Марк Селби за първи път в кариерата си вчера се поздрави с трофея от Откритото първенство на Китай по снукър.

На финала в Пекин той надигра безапелационно с10:2 фрейма Гари Уилсън и завоюва шестия си ранкинг трофей. Това бе трети финал за 31-годишния англичанин в Пекин и негов първи успех.

Въпреки че в началото на седмицата Селби се оплакваше от болки във врата, това по никакъв начин не повлия на представянето му в надпреварата.

"Мисля, че играх добре през по-голямата част от финалния мач, заяви след края на финала Веселяка от Лестър. - Да водя с 8:1 фрейма след първата сесия може би не бе справедливо отражение на случващото се на масата. Няколко от партиите бяха оспорвани и можехе да бъдат спечелени както от мен, така и от Гари. Просто аз успях да ги измъкна. Както резултатът беше 6:1, така съвсем спокойно можеше да бъде и 4:3", коментира Селби.

"Наистина съм щастлив, че най-сетне спечелих тази титла, след като два пъти губя финали. Публиката и атмосферата бяха страхотни. Сега ще се прибера у дома, ще си почина няколко дни, след което ще подновя тренировки, за да съм готов за световното първенство в "Крусибъл", завърши Селби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА