Last news in Fakti

15 Април, 2015 14:14 1 051 0

Юрген Клоп напуска Борусия Дортмунд

  • юрген клоп-
  • напуска-
  • борусия дортмунд

Специалистът е поискал прекратяване на договора си след края на сезона

Юрген Клоп напуска Борусия Дортмунд - 1
Снимка: БТА/AP

Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп най-вероятно ще напусне клуба през това лято, съобщи Би Би Си.

В германските медии се появи информацията, че специалистът вече е говорил с директорът на Борусия Ханс Йоаким Вацке и е поискал преждевременно прекратяване на своя договор.
Клоп има контракт до 2018 г. Той обаче вече се е чувствал изморен от работата си в клуба и е решил, че му е време за почивка.


Очаква се съвсем скоро да бъде свикана специална пресконференция, на която ръководството на Борусия да обяви бъдещето на треньора. Според „Билд“ неговият най-вероятен заместник е бившият треньор  на  на Майнц 05 Томас Тухел.


Юрген Клоп е начело на Борусия Дортмунд от 2008 г. насам. В този период той спечели две титли на Германия през 2011 и 2012 г. В същото време изведе клуба до финал на Шампионската лига през 2013 г., който бе загубен от Байерн Мюнхен с 2:1. През този сезон обаче отборът записа много слаби игри в Бундеслигата и дълго време беше дори в зоната на изпадащите. Освен това Борусия изпитва невъзможност да запази своите звезди, които редовно предпочитат да облекат екипа на големите конкуренти от Байерн. Счита се, че именно това е накарало Клоп да напусне клуба.

След евентуалното си напускане той би бил голям фаворит за треньорския пост на Манчестър Сити, където най-вероятно ще уволнят сегашния си мениджър Мануел Пелегрини след края на сезона. Не е изключено Клоп да получи предложение и от Реал Мадрид, ако Карло Анчелоти не успее да спечели голям трофей до края на сезона. Според германските медии обаче той най-вероятно ще си почине от треньорството за известно време. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА