2 Май, 2015 22:46 766 0

Гимнастичките ни с 10-о място на ЕП в Минск

  • гимнастичките ни-
  • еп-
  • минск

Русия грабна трофея в отборната надпревара при жените

Гимнастичките ни с 10-о място на ЕП в Минск - 1
Снимка: БТА

Българският ансамбъл по художествена гимнастика се класира на 10-о място в отборната надпревара при жените на ЕП по художествена гимнастика в Минск (Беларус).

Тимът ни в състав Мария Матева и Невяна Владинова събра сбор от 133.073 точки. Българките гимнастички обаче останаха извън финалите на отделните уреди.

Според регламента в Минск има отборна надпревара и финали на уредите, но няма индивидуален многобой. След вчерашните изпълнения с обръч и топка България беше на 12-о място, но днес след съчетанията с бухалки и лента се изкачи с две места и остава в елита на Европа.

Невяна Владинова изигра много добре композициите си и получи 17.250 точки на бухалки (втора резерва) и 17.316 точки на лента (11-а оценка). Мария Матева беше оценена със 17.100 точки на бухалки (дели 12-о място) и 16.833 точки на лента, след като допусна грешки, което е 20-а оценка.

Отборно шампион стана Русия в състав Маргарита Мамун, Яна Кудрявцева и Александра Солдатова със 150.173 точки. На второ място е Беларус със 144.556 точки, а на трето - Украйна със 139.798 точки.

В топ 6 са още Израел, Азербайджан и Финландия. Утре европейското първенство завършва с финалите при ансамблите девойки с пет топки от 11.00 часа, където ще участва България, и с финалите при жените от 13.30 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА