Last news in Fakti

29 Януари, 2023 11:53 638 3

Италианци грабнаха златото при танцовите двойки на ЕП по фигурно пързаляне във Финландия

  • шарлен гиняр-
  • марко фабри-
  • фигурно пързаляне-
  • еп

Шарлен Гиняр и Марко Фабри от Италия спечелиха за първи път в кариерата си титлата

Италианци грабнаха златото при танцовите двойки на ЕП по фигурно пързаляне във Финландия - 1
Снимка: БГНЕС

Двукратните бронзови медалисти Шарлен Гиняр и Марко Фабри от Италия спечелиха за първи път в кариерата си титлата при танцовите двойки на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Еспоо (Финландия). Италианците, който са трети от континенталните шампионати през 2019 и 2022 година, изпълниха силна волна програма и събраха сбор от 210.44 точки, предава БТА.

Те стигнаха до златото в 11-о си участие на първенство на Европа, а титлата е първа за Италия в тази дисциплина от 2014 година насам.

"За нас беше дълго пътуване до този златен медал. Трудно е да опиша как се чувстваме в момента. Това е награда за много години труд и е една сбъдната мечта. Благодаря на всички за подкрепата. Ще отпразнуваме медалите с нашите семейства", каза Фабри след състезанието.

Втори се наредиха Лайла Фиър и Люис Гибсън от Великобритания с 207.89, който също бяха страхотни във волната програма, а на трета позиция завършиха Юлия Туркила и Матиас Верслуис от Финландия със 198.21 точки.

Гиняр и Фабри донесоха втора титла за Италия от шампионата, след като при спортните двойки първо и второ място заеха съответно Сара Конти/Николо Мачи и Ребека Гиларди/Филипо Амброзини.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нов

    5 0 Отговор
    Руснаци не участват. Голям успех за италианците, няма що.
  • 2 Със същият успех

    5 0 Отговор
    Могат да организират конкурс за висок скок на охлюви с черупка. Без руснаци не е интересно. Посегнаха и на спорта, и разплакаха деца, прибирачите на наЦита военнопрестъпници. Жалка история, будеща отВращение. Спокойно могат да нарекат игрите 4райХ танцува на лед.
  • 3 Светът не се нуждае от Сащ

    5 0 Отговор
    Без руските представители класирането е нереално... Спортният фашизъм на Запада не може да скрие истината.

    Без Сащ ще има мир!