17 Май, 2015 10:10 929 1

Русия пречупи САЩ и е на финал

  • русия-
  • сащ-
  • сп

Сборная удари американците в третата част

Русия пречупи САЩ и е на финал - 1
Снимка: БТА/АП

Шампионът Русия показа класа и се наложи с гръмкото 4:0 на САЩ в полуфинал на Световното първенство по хокей на лед, което се провежда в Чехия.

Американците имаха лек игрови превес през първите две третини, но страхотните спасявания на Сергей Бобровски запазиха двете нули на таблото преди решителната последна част.

В нея два гола в рамките на по-малко от три минути решиха мача. Най-напред Сергей Мозякин откри с 6-ия си гол в турнира след асистенция на вратаря Бобровски, а след него и Овечкин се разписа за 2:0 в първата си среща на Световното първенство.

Вадим Шипачьов покачи на 3:0, а Малкин на празна врата 1:25 минути преди последната сирена оформи крайното 4:0 в полза на руснаците.

Така на финала на хокейният Мондиал "Сборная" ще спори за титлата с Канада. По-рано канадците се справиха с 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) с домакините и така стигнаха до мача за титлата.

Така през днешния ден САЩ и Чехия ще спорят за 3-ото място, а вечерта ще ни предложи много емоции с финала Русия - Канада, коийто ще определят новия световен шампион.

Припомняме, че това са и двете най-успешни нации в този спорт. Руснаците са били първи 27-и пъти (включително и като СССР), а Канада е с 24 златни медала.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дддд

    0 1 Отговор
    haha 4na 1 za rusiq ... 6to za jaluk otbor imat sa6t v hokeq