Last news in Fakti

31 Май, 2015 23:18 904 0

Вдъхновена България обърна Канада

  • българия-
  • канада-
  • световната лига-
  • 3:2-
  • ботевград

Волейболистите ни губеха с 0:2 гейма, но съумяха да се върнат в мача

Вдъхновена България обърна Канада - 1
Снимка: www.volleyball.bg

Българският национален отбор по волейбол взе частичен реванш за вчерашната загуба с 1:3, сътворявайки страхотен обрат и побеждавайки Канада насред Ботевград.

"Трикольорите" отново стартираха зле и изоставаха с 0:2 гейма, но показаха характер и стигнаха до крайния успех с 3:2 (21:25, 23:25, 25:23, 25:14, 15:8) пред около едва 1500 зрители в „Арена Ботевград”.

Това е първа победа тазгодишното издание на Световната лига за националите ни.

Мачът не започна добре за нашите. Първият гейм вървеше равностойно до средата, но тогава канадците дръпнаха с 14:11. Те поддържаха този аванс, а в края на частта той стигна дори до пет точки при 20:15. В крайна сметка северноамериканците удържаха аванса си и поведоха с 1:0 след 25:21.

Вторият гейм беше доста по-оспорван, а "лъвовете" комфортно водеха с 21:19, благодарение на силните изяви на Николов и Братоев в атака, но тогава се стигна до срив в нашия отбор. Канадците изравниха при 22:22, а в крайна сметка след силна атака на Гевин Шмит затвориха частта в своя полза при 25:23 и дръпнаха с 2:0.

В третата част българите отново дръпнаха с три точки от самото начало и благодарение на изявите на целия отбор този аванс се запази и до самия край и след 25:23 нашите момчета намалиха на 1:2 гейма.

В четвъртия гейм на терена имаше само един отбор. Всичко в играта на България спореше, от самото начало канадците бяха разколебани и това се изрази и в резултата в този гейм - 25:14 за нашите момчета и решителен тайбрек.

Той започна перфектно за българите, които поведоха с 5:0 и въпреки някои напрегнати моменти в средата му, когато северноамериканците намалиха до 8:12, момчетата на Пламен Константинов удържаха преднината си и след 15:9 взеха успеха с 3:2 и първите си две точки тази година в Световната лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА