Last news in Fakti

7 Юни, 2015 15:13 735 0

Последните 26 боксови квоти за олимпиадата в Рио ще се разпределят у нас

  • квоти-
  • бокс-
  • олимпиада-
  • рио-
  • българия-
  • кралев

Красен Кралев откри събитието на галавечер

Последните 26 боксови квоти за олимпиадата в Рио ще се разпределят у нас - 1
Снимка: bul-wrestling.org

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в зала „София“ галавечерта с 4-те мача от втория цикъл на AIBA Pro Boxing сериите. Страната ни е домакин на два кръга в две категории – до 52 кг и до 81 кг, победителите, от които печелят олимпийски квоти за Рио де Жанейро. 

„България е една от осемте държави в света, които имат право да организират мачове от AIBA Pro Boxing сериите. Това е огромно признание към труда на всички от Българската федерация по бокс и лично към председателя Красимир Инински. В резултат на добрата работа и в резултат на това, че България показа, че е прекрасен домакин, догодина ще посрещнем и финал за разпределяне на последните 26 визи за олимпиадата в Рио. Това е огромно признание към федерацията, българските боксьори и към традициите на нашата школа, каза министър Кралев на откриването на галата, предадоха от сайта на БФ Борба. – Нека да пожелаем успех на Спас и Александър, които ще докажат, че са сред най-добрите.“ 

Пожеланията на министър Кралев се сбъднаха и нашите момчета Александър Александров (52 кг) и Спас Генов (81 кг) надделяха срещу своите съперници Редуан Аслум от Франция и Джозеф Кенеди Сейн Пиер от остров Мавриций.

В категория до 52 кг на ринга се качиха още Мохамед Флиси от Алжир, който падна от своя съперник Сайад Мохамадпур от Иран, а в категория 81 кг Матийо Бодерлик от Франция спечели с технически нокаут срещу Джоузеф Уард от Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА