Last news in Fakti

8 Септември, 2011 14:57 620 0

Сергей Бубка потвърди визитата си в Правец

  • иааф-
  • абаф-
  • сергей бубка

Посещението на Сергей Бубка и Ахмет Ал Камали е поредното признание на ИААФ за работата на Асоциацията на Балканските атлетически федерации

Вицепрезидентът на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Сергей Бубка ще пристигне в България, като гост на Първата Балканска атлетическа гала.

Събитието ще се проведе на 1 декември 2011 г в х-л "Риу Правец Голф и Спа Резорт" в Правец и се организира от Асоциацията на Балканските атлетически федерации (АБАФ). На тържествената церемония ще присъстват и представители на 10-те балкански държави, уточнява БГНЕС.

Международната федерация по лека атлетика ще бъде представена и от Ахмет Ал Камали, председател на Атлетическата федерация на ОАЕ и шеф на Регионалната федерация на арабските държави и новоизбран член на Съвета на ИААФ.

Посещението на високопоставените гости бе договорено по време на конгреса на ИААФ в Дегу от Добромир Карамаринов - председател на АБАФ. Те ще пристигнат в София на 30 ноември, като преди Галата, ще посетят новоиграждащия се в Правец атлетически стадион, който до 1 декември трябва да е напълно завършен и ще отговаря на всички изисквания на ИААФ.

"Посещението на Сергей Бубка и Ахмет Ал Камали е поредното признание на ИААФ за работата на Асоциацията на Балканските атлетически федерации , коментира Добромир Карамаринов, председател на АБАФ. – Тенденция в нашия спорт е засилването на ролята на регионалните асоциации, защото в Дегу се видя каква е конкуренцията на едно световно първенство. Младите атлети трябва да израстват в подходяща за тях конкуренция. С Бубка и Ал Камали ни свъвързват освен приятелски и много тесни партньорски професионални отношения".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА