Last news in Fakti

16 Юни, 2015 10:29 761 1

Петев: Никой не може да ми казва кой да играе

  • петев-
  • национален отбор-
  • малта-
  • бербатов-
  • турция

Критиките са неизбежни, аз ги приемам, обяви националният селекционер

Петев: Никой не може да ми казва кой да играе - 1
Снимка: БТА
Националният селекционер на България Ивайло Петев даде интервю пред "TV7", като направи равносметка на това, което е постигнал начело на "Трикольорите" половин година, след като пое тима. Toй призна, че никой не може да му реди състава, а също така отсече, че не се е срещал досега с Димитър Бербатов в опит да го върне в националния тим.
 
Младият специалист даде своя коментар и за мачовете с Турция и Малта, както и шансовете на страната ни да се класира за бараж, които вече са доста по-големи, след като Норвегия се издъни неочаквано срещу Азербайджан.

"Бяхме по-добри от Малта и заслужено спечелихме. Изиграхме нелош мач, имаше доста ситуации, жалко е, че не можахме да реализираме гол още в самото начало. Това до голяма степен щеше да промени играта на отбора-домакин. Но във футбола такива неща се случват. Важното е, че през втората част показахме нужния характер, създадохме още няколко ситуации за гол, отбелязахме и това попадение, което ни донесе 3 т. Това беше нашата цел и аз съм щастлив, че съумяхме да вземем тази победа.", заяви националният селекционер относно мача с Малта.

"Малко в повече бяха критиките след мача с Турция. За мен важно беше психическото състояние на играчите. Нормално е на някои да им се е отразила загубата. След като в Малта успяхме да вземем 3 т., може би тази загуба ни е повлияла в позитивен план. Ако бяхме загубили, проблемите щяха да дойдат. Срещу Турция изиграхме едно прекрасно първо полувреме и в рамките на 10 мин. допуснахме много елементарни грешки. Случва се това нещо във футбола. Важното е занапред да не допускаме грешки.", поясни спецът.
 
"Преди да поема националния отбор сигурно съм бил един от малкото оптимисти, които са вярвали, че можем да се класираме на европейското първенство и затова приех. Ако нямахме шансове, нямаше да се съглася да поема поста. Вярвам на всички футболисти. За мен още не сме изиграли най-силния си мач. Всеки има какво още да даде за националния отбор. Сигурен съм, че в мача, който предстои, ще изглеждаме още по-добре." 
 
"Нормално е да има критики. Знам, че при всеки неуспех ще ги има. Това е неизбежно, но в България са малко повече. Аз приемам критиките, но стига да има градивен аспект." 
 
"Първо на мен никой не може да ми казва кой да пускам. Това е мое решение с треньора на вратарите. След този добър мач с Италия Николай Михайлов измести акцента. Всеки може да сбърка. Преди всеки лагер се определя група, определят се и вратари. Комуникацията ми с треньора на вратарите е постоянна и се взема решение.", отговори Петев на въпрос свързан с Ники Михайлов и Владо Стоянов.
 
"Нямам проблеми до този момент с дисциплината в отбора. И двата лагера минаха повече от добре. Казах и на самите играчи в началото, че трябва да има едно голямо уважение между нас. Те трябва да знаят до къде е техния праг и да не злоупотребяват с моето либерално отношение към тях. Засега се разбираме, надявам се, че и занапред ще е така. Мога да направя компромис тогава, когато е в полза на отбора."
 
Не бе и пропусната темата "Бербатов". Петев отговори така: "Не съм се срещал с него. Няма с какво да ви зарадвам до момента. Това е към днешна дата. Няма треньор на националния отбор, който да се откаже от футболист като Бербатов."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    0 0 Отговор
    БФС - без Михайлов,
    българският национален отбор-без Михайловото.
    Друг път да вървим напред няма.
    Вече почти 20 години спъват развитието на футбола в БГ.
    Цялото поколение от ,,94,, нанесе повече вреди и допринесе за повече пропуснати възможности отколкото ползи.
    Да си ходят дружно,а такива като Петев готови на всичко за да не са безработни да си ходят с тях.
    Държавата да вземе мерки,че освен за далавери с чалгаджийки за друго май не стават.