5 Юли, 2015 17:15 975 0

Успех за Хамилтън на "Силвърстоун"

  • люис хамилтън-
  • гран при на великобритания-
  • розберг

Той триумфира в Гран при на Великобритания

Успех за Хамилтън на "Силвърстоун" - 1
Снимка: БТА/АР

Люис Хамилтън спечели Гран при на Великобритания. Чувстващият се у дома на "Силвърстоун" пилот се пребори с  конкурентите си от Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас и зае първото място на почетната стълбица.

Нико Розберг трябваше да се задоволи с второто място, а Себастиан Фетел остана трети,

След невероятния старт, който направиха, изпреварвайки неочаквано и Люис и Нико преди първия завой, в крайна сметка двамата пилоти на Уилямс останаха четвърти и пети.

Съотборникът на Фетел - Кими Райконен, се подреди седми след Даниил Квят с Ред Бул и Нико Хюлкенберг с Форс Индия.

В зоната на точките се вмъкна и Фернандо Алонсо, а съотборникът му Дженсън Бътън отпадна заради инцидент.

"Благодаря на всички фенове за невероятната подкрепа. Без вас нямаше да се справя толкова силно този уикенд и да се преборя за победата днес. Състезанието беше много трудно с очакваното променливо време. Последната обиколка беше много емоционална за мен пред пълните трибуни", коментира след състезанието гордият победител.

"На старта нямах добро сцепление, а в същото време двата болида на Уилямс стартираха брилянтно и буквално ни подминаха като спрели. Решението за смяна на сликовете с интермедия беше точно на време и може би най-доброто в кариерата ми. Нямам думи да изразя колко съм щастлив от спечелената победата в домашната Гран при пред родна публика на любимата ми писта "Силвърстоун", благодари на британските фенове Хамилтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА