Last news in Fakti

12 Септември, 2011 23:02 1 293 0

Класическо 3:0 на ЦСКА срещу Локомотив

  • цска-
  • футбол-
  • локомотив-
  • 3:0

Армейците начело в А група

Класическо 3:0 на ЦСКА срещу Локомотив - 1
Снимка: cska.bg

 

Отборът на ЦСКА продължава със страхотните си игри от началото на сезона, след като тази вечер се наложи над тима на Локомотив (Пловдив) с класическото 3:0. Срещата се игра пред около 5 хиляди зрители на стадион „Българска армия” и бе последна от програмата на 5-ия кръг на родната „А” група, съобщава Новспорт.
 
Мечтан дебют за „армейците” направи бразилецът – Жуниор Мораеш, който започна срещата като титуляр, отчитайки се с гол и асистенция. Иначе Платини откри за ЦСКА в 19-ата минута, Мораеш покачи на 2:0 от дузпа в 36-ата, а крайното 3:0 оформи Делев в 66-ата. 
 
В края на първото полувреме пък, при 2:0 за ЦСКА, реферът Таско Тасков отмени гол на гостите, след като Венков се разписа с глава след центриране от фаул, но попадението бе отменено заради засада. На повторенията обаче се видя, че не Венков, а Компанучи е бил зад отбраната на „армейците”. 
 
Мачът започна с натиск на „червените”, които можеха да излязат напред в резултата още в 4-та минута, когато Делев засече от воле центриране на Мораеш отдясно, но кълбото облиза напречната греда и излезе в аут. Последва удар на Платини от фаул, койот обаче премина над вратата на гостите. 
 
В 15-ата минута пък „армейците” изтърваха изключително чисто положение, след като Мораеш остана сам срещу Лучини, преодоля стража на гостите, след което опита нескопосан пас за непокрития Делев, който обаче пресечен от Компанучи. 
 
Така се стигна до 19-ата минута, когато ЦСКА все пак излезе напред в резултата, след като Платини и Мораеш комбинираха, а Мишел с десния крак преодоля без проблеми Лучини за 1:0. 
 
След попадението по-добрата игра на столичани продължи и в 36-ата минута те получиха правото да изпълнят дузпа, за спорно нарушение на Лучини срещу Мораеш. Зад топката застана потърпевшият, който с хладнокръвен изстрел вкара дебютния си гол с екипа на „армейците”. 
 
В края на полувремето, в 40-ата минута, бе отменен гол на Локомотив заради засада, след като Венков засече с глава центриране от фаул на Здравко Лазаров. На повторенията обаче се видя, че Венков не е в положение на засада, а Компанучи е бил зад отбраната на ЦСКА. 
 
До края на полувремето нов гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при резултата 2:0 за „червените”. 
 
След подновяването на играта ЦСКА продължи да създава положения и в 52-ата минута Платини изведе Делев сам срещу Лучини, но стражът на пловдивчани спаси изстрела му с крак, след което трябваше да се намесва и след шут от дистанция на Платини.
 
В 64-ата минута пък, Здравко Лазаров можеше да върне „смърфовете” в мача, след като стреля опасно от фаул, но М’боли показа страхотен рефлекс и спаси.
 
Така дойде 66-ата минута, когато след страхотна контраатака Нелсън остана сам срещу Лучини, изчака включване на Делев, намери го пред опразнената врата, а нападателят спокойно направи преднината на ЦСКА класическа. 
 
След това попадение гостите позагубиха желание за игра и срещата просто се доиграваше. „Червените” спокойно разиграваха, а на терена се появи и звездата Янис Зику, който се понрави с един опит за гол с пета, който обаче така и не се получи. 
 
До края на двубоя зрителите на стадион „Българска армия” не видяха повече попадения, въпреки че в 88-ата минута Компанучи и Бенжелюн пропуснаха да се разпишат. Така ЦСКА се наложи безпроблемно над Локомотив с 3:0 и остава единственият отбор в „А” група, който не е загубил дори точка до момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА