Last news in Fakti

20 Юли, 2015 21:28 1 237 0

Видал сам поискал да напусне Ювентус

  • видал-
  • байерн мюнхен-
  • ювентус-
  • марота

Не сме отправяли оферта за Гьотце, каза Бепе Марота

Видал сам поискал да напусне Ювентус - 1
Снимка: БТА/АР
Изпълнителният директор на италианския шампион Ювентус – Джузепе Марота, потвърди трансфера на Артуро Видал в Байерн Мюнхен. Според последните информации, "бианконерите" ще получат 37 милиона евро за чилийския национал. Сумата може да нарасне до 40 млн. евро с различни бонуси.
 
"Артуро изяви желание да напусне, за да опита ново предизвикателство. Той ще подпише договор за 5 години с Байерн", каза Марота, след което коментира и една от трансферние цели на Юве – халфа на баварците Марио Гьотце. "Харесва ни, но е играч на Байерн. Не сме имали конкретни преговори за него, само запитване. В добри отношения сме с Байерн", уточни шефът в Юве.
 
Той каза още, че при първия сигнал, че Гьотце иска да напусне "Алианц Арена", "старата госпожа" ще се опита да го вземе. "Но в момента той се чувства щастлив в отбора си", подчерта Марота на пресконференцията, която даде.
 
Директорът изрази желание новият сезон да бъде по-добър за торинци от изминалия, когато отборът спечели дубъл в Италия и игра финал в Шампионска лига, загубен с 1:3 от Барселона. "По отношение на трансферния пазар, очевидно нещата са в разгара си. Знаем, че трябва да завършим отбора, това е първата ни цел и работим, за да я постигнем най-бързо", каза още Марота по темата за нов атакуващ халф. 

"Всички вече знаят, че футболът е бизнес, а нашият модел е успешен. Искам да благодаря на всички играчи – Видал, Тевес, Пирло, Сторари, Огбона, които ни напуснаха. Сега на първо място искаме да изградим конкурентен тим, който да се опита да спечели всички състезания, в които участва".

"Също така трябва да балансираме бюджета, предвид икономическите фактори. Обновяваме отбора, съобразно с това. Горди сме, защото Юве винаги е на челните места по отношение на финанси. Купуваме италиански играчи и така помагаме на клубовете от нашата страна да печелят и да влагат средствата в изграждането на нови стадиони. Говоря за привличането на Дибала от Палермо, Стураро (Дженоа), Ругани (Емполи), Перейра (Удинезе), Дзадза (Сасуоло)".
 
"Дадохме своя принос и в същото време понижихме средната възраст на нашия тим. Разбира се, не е лесно да се намерят заместници на Тевес и Пирло, но новите играчи идват с огромна мотивация", завърши Мората.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА