Last news in Fakti

26 Юли, 2015 10:26 802 0

Челси надви ПСЖ след дузпи

  • челси-
  • псж-
  • контрола-
  • дузпи-
  • куртоа

Сините спечелиха с 6:5 при наказателните удари, Куртоа герой за тима си

Челси надви ПСЖ след дузпи - 1
Снимка: БТА/АР
Челси успя да спечели с 6:5 след дузпи срещу ПСЖ, след като двата тима врътнаха реми 1:1 след редовното време. Срещата бе от приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп и се проведе на стадион "Банк ъф Америка" в Шарлът, Северна Каролина. Като цяло двата тима си размениха по едно полувреме, след като парижани надвиха тотално противника през първото, а след почивката ролите се размениха.
 
Ибрахимович откри резултата в полза на френския шампион още в 25-ата минута, но Виктор Моузес изравни в 67-ата и така върна отбора му в играта. При наказателните удари пък Тибо Куртоа се превърна в герой за тима си, след като спаси дузпа на Тиаго Силва, а след това сам вкара победната такава и отборът му спечели.
 
Радамел Фалкао пък записа дебют с екипа на Челси, макар и неофициален, след като влезе в игра след почивката и дори вкара една от дузпите за своя отбор.
 
Първото полувреме бе изцяло под контрола на ПСЖ, но въпреки това французите стигнаха само до едно попадение. Удар на Аугустин срещна гредата, но топката попадна при Ибра, който с мощен удар от няколко метра я вкара във вратата на лондончани, като това стана в 25-ата минута.
 
В самия край на първата част Аугустин се озова очи в очи с Бегович, но ударът му попадна право в тялото на босненеца и така парижани пропиляха шанса си да удвоят аванса си.
 
След почивката Челси пое инициативата и това си личеше ясно. В 62-ата минута Рабио направи груба грешка пред наказателното си поле, но Фабрегас така и не успя да се възползва, но само пет минути след това Моузес изравни след перфектен пас на испанеца в наказателното поле.
 
В крайна сметка се стигна до дузпи при които Хуан Куадрадо сбърка пръв, а след това Жан-Кристоф Баебек пропусна да донесе успеха на парижани. Секунди след това Куртоа парира удар на Тиаго Силва и сам вкара победната дузпа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА