16 Септември, 2011 13:59 623 0

Заловиха скандален футболен бос, обявен за международно издирване

  • атина-
  • атина-
  • футболен бос-
  • задържаха
Заловиха скандален футболен бос, обявен за международно издирване - 1
Снимка - вестник Вима

 Гръцката полиция залови обявения за международно издирване през юли скандален футболен бос Макис Псомиадис, съобщи   GRReporter. Той е обвинен в изнудване, измама, даване на подкупи и футболни мачове. Гръцката полиция заедно със службата за борба с тероризма го арестуваха в луксозна вила в областта Сунио, на 30-тина километра от Атина.

За издирването му има издадена прокурорска заповед още в средата на юли. Задържани по същия случай са и президентът на Олимпиакос-Волос Ахилеас Беос и собственикът на футболния клуб в атинското предградие Илиуполис Георгиос Цакоянис. В началото на юли след избухването на скандала с уредените мачове Макис Псомиадис обеща да се предаде сам в ръцете на правосъдието и така успя да издейства освобождаването на сина му Ставрос, който заедно с него бе обвинен в организиране на незаконни залагания. Но президентът на футболния клуб в Кавала така и не удържа думата си.
    В последните месеци имаше слухове, че се укрива в Света гора, след това в Скопие или някъде в Сърбия. Полицията попаднала на следите му в аристократичния атински квартал Психико, след това следила движенията му из областта Атика, а също и в Солун, за да гоарестува днес в Сунио, във вила, която бил наел само преди няколко дни и живеел там сам.Органите на реда намерили местонахождението му като подслушвали телефонните му разговори. Според първоначалната информация Макис Псомиадис не е оказал съпротива при залавянето му. "Нямам нищо общо с уредените мачове. Жертва съм на машинации. Не се предадох, защото очаквах да се изчисти случаят", заявил той при арестуването си.

За престъпленията, в които е обвинен вече е съден от спортен съд и е осъден на доживотно отстраняване от стадионите. Повечето от уредените според Международната фулболна федерация УЕФА мачове са от 2-ра група и са се играли в периода 2008 – 2011. Федерацията предаде на гръцката общо четири папки, в които мачовете са разделени на категории „леко съмнителни”, „съмнителни”, „много съмнителни” и „корумпирани”. За никоя друга страна системата за откриване на измама при залозите на УЕФА не е открила толкова много уредени мачове, колкото в Гърция. Предполага се, че за разкриването на измамите са спомогнали огромните суми, които са залагали замесените лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА