Last news in Fakti

17 Септември, 2011 22:04 866 0

Русия аут от финала на Евроволей, Сърбия ще спори с Италия

  • eвроволей 2011-
  • сърбия-
  • русия
Русия аут от финала на Евроволей, Сърбия ще спори с Италия - 1
Сърбия

Националните отбори на Сърбия и Италия ще спорят на финала на Европейското първенство по волейбол, което се провежда в Чехия и Австрия. Сърбите изненадващо детронираха основния фаворит за титлата на Стария континент – Русия, който спря България на четвъртфинала по пътя към медалите, оставайки „лъвовете” на шесто място. Така „Плавите” ще спорят за златото с Италия, която надигра настоящия европървенец Полша. Финалът е утре от 19.00 ч. и ще се предава пряко по БНТ.

Сърбите отстраниха суперфаворита след невероятен обрат и много тежък мач във Виена, завършил 3:2 за „Плавите” (25:23, 17:25, 22:25, 33:31, 15:13).

Италия пък надигра категорично Полша с 3:0 гейма (25:22, 25:21, 25:20). „Адзурите” успяха да покажат прекрасна игра, с която Полша не може да се справи, пише сайтът на Евроволей. Италия разби посрещането на „Дружина полска” и също доминираше при мрежата, класирайки се за финала от шест години насам.

Така поляците, които загубиха театрално от Словакия в нашата квалификационна група, за да избегнат именно Русия, ще трябва да се борят със „Сборная” за бронзовия медал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА