Last news in Fakti

27 Август, 2015 22:11 736 0

Рубин и Аякс вече си осигуриха място в Лига Европа

  • рубин казан-
  • аякс-
  • лига европа

Благой Георгиев записа пълни минути за тима си

Рубин и Аякс вече си осигуриха място в Лига Европа - 1
Снимка: БТА/ AP

Отборите на Рубин Казан и Аякс доказаха,че са по-класни от съперниците си мачовете си-реванши от плейофа за влизане във втория по-сила европейски турнир Лига Европа.

Руснаците с българина Благой Георгиев в стартовия си състав постигнаха труден, но сладък успех с 1:0 срещу Раднички и продължават напред.  Единственият гол в мача реализира в 35-ата минута Карлос Едуардо, който получи удобен пас около точката на дузпата и оттам безпроблемно я заби в мрежата на македонците. Първият двубой в Скопие бе завършил наравно 1:1 и минималният успех се оказа напълно достатъчен за домакините.

 

В друг любопитен двубой, холандският гранд Аякс направи 0:0 с Яблонец в Чехия и това му бе достатъчно също да намери място в групите на ЛЕ след успех с 1:0 в първия двубой.

Домакините от своя страна помогнаха след като в 58-ата минута Грегус пропусна да реализира дузпа.

След това в 59-ата за два жълти картона бе изгонен Базур и Аякс остана 10 души, но в крайна сметка постигна своето и не допусна гол в мрежата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА