Last news in Fakti

13 Септември, 2015 18:58 708 0

Нов медал за ансамбъла ни в Германия

  • ансамбъл-
  • медал-
  • бронз-
  • квота

Италия с изненадващо злато на ленти

Нов медал за ансамбъла ни в Германия - 1
Снимка: БТА/АР
Ансамбълът на България спечели бронзов медал на два обръча и три чифта бухалки и се класира на четвърто място на пет ленти на финалите на световното първенство по художествена гимнастика в германския град Щутгарт.
 
Българките, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, вчера завоюваха сребърен медал в многобоя и си осигуриха квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

На обръчи и бухалки българките получиха оценка от 17.866 точки и добавиха втори медал от шампионата в Германия. Шампион на обръчи и бухалки стана Русия с 18.125 точки, а на второ място е Италия с 18.100 точки.

Възпитаничките на Ина Ананиева изиграха стабилно композицията си на ленти и получиха оценка от 17.300 точки, което им отреди четвъртата позиция в класирането. Титлата изненадващо взе Италия със 17.900 точки. Отборът на Русия завърши на второ място със 17.850 точки, след като гимнастичките допуснаха грешка на финала на съчетанието си. Бронзовото отличие стана притежание на Япония със 17.366 точки.
 
Така първенството в Щутгарт донесе сребърен и бронзов медал за ансамбъла на България, както и две квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016. При жените Невяна Владинова завоюва квота за Рио, след като зае престижното 10-о място в многобоя.
 
Българската делегация се завръща в София утре вечерта в 23.00 часа с полет от Виена.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА